Kampen mot skattefuskare ska gå vidare

Kampen mot skattefuskare ska gå vidare. Det går att göra på många olika sätt och ett är att satsa på de som kontrollerar detta. Insatserna mot svartarbete ska stärkas. Det ska inte löna sig att utnyttja utsatta människor och konkurrera ut seriösa företag. I vårbudgeten tillför den socialdemokratiskt ledda regeringen därför ytterligare sju miljoner till Skatteverket för att kunna göra fler oanmälda kontroller av personalliggare.

Det här är en del av det största trygghetsprogrammet i modern tid som nu lanseras av Socialdemokraterna. Sverige ska bli tryggare  med en bättre välfärd och hårdare tag mot brottsligheten. Sverige är starkare när vi håller ihop. Den svenska modellen ska utvecklas, inte avvecklas. ( (Redan i höstas fick Skatteverket ökade resurser för kontroller av personalliggare. I vårbudgeten går den socialdemokratiskt ledda regeringen vidare med den satsningen. Skatteverket får ett ökat anslag på sju miljoner i år för att kunna göra fler kontrollbesök. Förutom resurstillskotten i höst- och vårbudgeten kommer också kravet på personalliggare omfatta fler verksamheter från och med den 1 juli i år..

S-regeringen har gjort ett gott jobb även om högeralliansen då inkluderas Sverigedemokraterna i den då man röstade ned den första budgeten så välfärdspolitiken och alla andra reformer hinner inte ens träda i kraft. Jag blir full i skratt när jag läst Ågrens, Sandströms, och Riedls kommentarer om budgeten. De verkar ha glömt bort att regeringen fått ordning på ekonomin underskotten har minskat då Alliansen körde med ofinansierade skattesänkningar.

Arbetslösheten är den lägsta sedan 1977,tror jag det var och trots en stor tillströmningar av flyktingar så har de kommit ut i jobb. Välfärdspolitiken har stärkts på de flesta områdena och har sett en intervju med Anders Borg som erkänner att det var fel att ta bort fastighetsskatten. Det har också kommit till många blocköverskridande överenskommelser där jag tycker att den viktigaste var energiöverenskommelsen som vår gode vän från Umeå Ibrahim Baylan ledde i hamn. Den är viktig för lång framtid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.