Dieselbilar orsakar förtida död

Dieselbilar orsakar förtida död. Utsläppen från dieselbilar leder till nästan tiotusen förtida dödsfall per år i Europa, enligt en studie som publicerats i den vetenskapliga tidskriften Environmental Research Letters.

Flest förtida dödsfall sker i Italien,Tyskland och Frankrike. Lena Nerhagen, forskare på Statens väg- och transportforskningsinstitut, ser dock inte dieselbilar som ett allmänt europeiskt problem.

I Sverige är hälsoeffekterna av kväveoxider inte ett stort problem i dag, så kritiken av dieselbilar blir överdriven här, säger hon till SVT.

2 kommentarer

  1. tommy konradsson

    Men lennart har du också blivit en miljöpartist på ålderns höst, jag som trodde att du var en riktig s-are.
    När vi var upp på barrikaderna 70-80 talet då förespråkade vi ett starkt parti=s.Nu agerar du som en miljöpartist=populistisk. Det innebär att vi inte kommer att få vårt parti trovärdigt inför valet i år som du agerar!

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Man måste hela tiden hålla sig till sanningen Tommy. Det har jag hela mitt liv och det har uppskattats mycket även om jag fått skit ibland. Det här är en stor forskningsrapport som säger detta. Men jag har inte sagt att vi ska förbjuda dem eller inrätta miljözoner

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.