Moderaterna går till val på ökad otrygghet

Moderaterna går till val på ökad otrygghet. Du kan jämföra och finna det på nästan vilket område som helst. Vi har under en längre tid presenterat flera förslag som går tvärtemot moderaterna nämligen förslag på ökad trygghet. Socialdemokraterna för en välfärdspolitik och moderaterna en poltik för de välbeställda.

I höstens val står det största trygghetsprogrammet i modern tid mot moderat politik för ökad otrygghet. I en ny rapport från oss Socialdemokrater beskrivs vad Moderaternas politik skulle leda till.

Vi Socialdemokrater lanserar nu det största trygghetsprogrammet i modern tid. Sverige ska bli tryggare med en bättre välfärd och hårdare tag mot brottsligheten. Sverige är starkare när vi håller ihop. Den svenska modellen ska utvecklas, inte avvecklas.

Mot det står moderat politik som skulle leda till sänkta löner, livslånga provanställningar, höjda hyror, försämrad a-kassa och sjukförsäkring samt ofinansierade skattesänkningar som leder till nedskärningar i välfärden. Moderaterna går till val på en skarp högersväng som kommer att leda till en rasande snabb avveckling av den svenska modellen.

Moderaternas politik för ökad otrygghet i korthet:

” Sämre anställningstrygghet. Moderaterna beslutade på sin stämma 2017 att ändra Lagen om anställningsskydd, LAS.

” Lägre löner. Moderaterna, tillsammans med de andra borgerliga partierna, vill lagstifta om en anställningsform med en lön på 70 procent av de lägsta lönerna i kollektivavtal.

” Höjda hyror. Moderaterna vill införa marknadshyror som skulle leda till att många tvingas flytta ifrån sina hem och att fler tvingas förlita sig på försörjningsstöd och bostadsbidrag.

Bara dessa exempel visar på att moderaterna gör sig bäst som oppositionsparti. De strömningar som finns bland moderaterna är att de kan tänka sig styra ned hjälp av Sverigedemokraterna. Centern och Liberalerna har sagt nej till detta men det nejet är inte värt ett enda korvöre om de får sitta i regeringen även om de sagt något helt annat.

4 kommentarer

 1. Kristoffer Grundström

  Självklart så har du all rätt att skriva som du tycker & tänker, men då får du också vara beredd på att få mothugg också. Om tanken med det här inlägget var att provocera folk så tycker jag inte att det var roligt alls.
  Jag önskar att jag kunde förstå varför politiker & även f.d politiker är så inne i att smutskasta andra runt omkring, men samtidigt ducka för nonchalansen som det egna partiet visar upp fastän de redan sitter vid makten.
  Visst håller du med om att det är sandlådenivå mellan de 2 största partierna?
  Vad har S lärt sig under 4 år?
  Vem vinner på att man skyller på M i all evighet?
  Inte är det S iaf.
  Innan du kastar kritik på Moderaterna så kanske ditt parti borde jobba förebyggande så att folk inte missnöjesröstar på Moderaterna i framtiden.
  I min drömvärld så borde politik handla mer om vad partierna faktiskt KAN vidta för åtgärder i samhället & inte komma med löften som i slutändan visar sig vara tomma bara för att man ska få sitta i riksdagen i 4 år.
  Fastän Socialdemokraterna sitter i riksdagen så gnäller Ni ju hela tiden på att det inte är eran budget som Ni ska använda.
  Vems fel är DET då?
  Moderaterna?
  Det är väl ändå folket som väljer partiet & inte partiet som väljer folket?
  Eller?
  Sluta skylla ifrån Er!!!!!!!
  Om Ni vill ha en egen budget att styra Sverige med så kanske Ni borde göra rätt för Er så att Ni får sitta längre.
  Sedan ska du också tänka på att Socialdemokraterna & Moderaterna står närmare varandra politiskt än på mycket länge vilket gör det hela lite konstigt att du ens överväger att lägga ut det här inlägget.
  Nåväl. Ha det bra.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Jag har aldrig skyllt ifrån mig men när det gäller M så har de slaktat i välfärden när de sittit vid makten. Du har väl inget minne så du minns inte hur S och V fick städa upp ordentligt

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Då måste han ha Sverigedemokraterna med sig och behöver då inte L och C

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.