Hägglund som grävande journalist

Hägglund som grävande journalist? Jan Hägglund hade en intressant blogg i går som liknande vad grävande journalister brukar göra och den handlade om en av Sverigedemokraternas kandidater till Kommunfullmäktige. Den är till 100% sann eftersom han har tagit uppgifterna direkt från kandidatens Facebooksida. Hägglunds ingång i bloggen går ut på om Sverigedemokraterna har eller gör någon kontroll på sina kandidater vilket inte ser troligt ut. Jag gör något som jag aldrig gjort tidigare jag rekommenderar er att läsa bloggen. Där framgår det att kandidaten kör svarttaxi.

Det är fler saker som har hänt med Sverigedemokraterna i länet de sista dagarna när det gäller deras valsedlar. De har satt upp Petter Nilsson som enda kandidat i flera kommuner där de inte har någon kandidat trots att han inte är valbar då han inte är skriven i de kommunerna. Jag tycker det är ett fel i valsystemet att man sätter upp kandidater som inte är valbara och sånt måste rättas till. Vi har för många år sedan fått ett annat Lex Umeå när gamla Offensiv gick till val på en Socialdemokratisk valsedel där Margot Wikström och jag fick stå överst på valsedeln och sedan var det deras egna kandidater. I dag ska alla kandidater skriva under och systemet med så kallade spränglistor är borta

Partier dom gör som sverigedemokraterna nu gör är ett hot mot demokratin då det blir tomma stolar och ett fullmäktige kommer inte att bestå av det antal ledamöter som det ska. Systemet med politiska vildar bör också rättas till. I Sverige har vi partival med personvalsinslag och de personer som då byter parti eller utesluts ur partiet bör också med automatik mista sitt uppdrag. Här sitter Agerhäll på ett SD mandat trots att han är utesluten och samma är det med Nordström som blev invald som miljöpartist med när MP gjorde upp med S hoppade hon av. Man måste ändra och ta bort sådana avarter i valsystemet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.