Till er alla som läst i VK om…

Till er alla som läst i VK om läkemedelshantering. Ta och läs Andreas Lundgrens blogg i VK idag och jag är helt säker på att han har helt rätt och VK helt fel. Det Anders skriver om har hela nämnden fått information om. Jag är inte förvånad över Vk för de har i andra reportage också hårt angripit kommunal personal. Jag undrar faktiskt vilken utbildning journalister har som agerar på detta sätt

Läs Andreas Lundgrens blogg på VK.se där får du reda på sanningen

6 kommentarer

 1. Petter

  Så här skriver Andreas

  Till saken hör att jag och äldrenämndens ordförande Janet Ågren(s) för ett år sedan fick samma uppgifter att det förekom brister i läkemedelshantering i Umeå kommun. Vi fick veta att uppgiftslämnaren ville träffa oss enskilt med förhoppning att vi skulle kunna vidta åtgärder. Att vi skulle möta uppgiftslämnaren enskilt var ett grundkrav för att anonymiteten inte skulle riskeras.

  Jag bedömde uppgifterna som lämnades som trovärdiga och lämnade därför dessa med omedelbar verkan till socialdirektören för denne att bedöma detta, få en bild av omfattning och sätta in åtgärder.

  I efterhand har jag förstått att detta tolkats som att jag mörkat informationen från att komma nämnden till del. Ingenting är mer felaktigt. Informationen lämnades till socialdirektören för att bedöma och hantera med återkoppling till nämnden enligt gängse ordning som övrigt patientsäkerhetsarbete.

  Det var därför med stor förvåning jag ett år senare konfronteras med brister i patientsäkerheten som då jag trodde var hanterade. Det föranledde mig att genast informera nämnden och kräva att vi skulle informeras om hur läget ser ut.

  Med andra ord ,Andreas fick information som han lämnade vidare,trots detta fixades inte problemet.Varför följde inte Andreas upp att detta allvarliga problem åtgärdats.

 2. Krister

  Jaha, Lennart. Nu har jag läst Andreas blogg, och måste verkligen säga att maken till tillrättaläggande och försök att undkomma det ansvar han har var det länge sen jag läst.
  Du ifrågasätter journalisternas utbildning. Jag tycker att det finns all anledning till att ifrågasätta den utbildning som ni politiker får, för så mycket fel och tokigheter som kommer från er är skrämmande.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Anders blogg det är sanningen och jag frågar mig varför man i media tar en fråga som rättatss till. Svaret är att Liberlerna äger VK och då ingår man i falska nyheter mot S . För mig är det ingen nyhet som är ett år gammalt

   • Krister

    Vad menar du? Har du vetat om detta i ett år utan att agera? Du kan väl ändå inte mena att detta varit känt inom sossetoppen under ett helt år innan det kommit ut till oss, era väljare och därmed också era arbetsgivare??
    Hur mycket mer vansinne inom den kommunala vården, omsorgen och skolan har ni mörkat för oss? Som jag frågade i mitt tidigare inlägg, får ni politiker ingen som helst utbildning innan ni sätter er på höga stolar och styr över väljarna?
    Har ni (du) alldeles missuppfattat erat uppdrag?
    Nu har ju du tack och lov lämnat dina politiska uppdrag, men är det så här illa inom resten av den politiska kåren?
    Tacksam för svar….

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

     De som har ansvaret har vetat om det och dessutom var det sekretess och VK talade inte om att det var gmmal skåpmat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.