Håll tassarna borta från Korea

Håll tassarna borta från Korea. Nu har Syd och Nordkorea träffats och har en uppgörelse om att skriva under ett fredsavtal och arbeta för en kärnvapennedrustning. Detta har välkomnats av Japan men det har inte hörts något från USA och jag tvekar på att USA har någon vilja till detta, och det är ärligt. De vill plåga andra fattiga länder i Asien för att få sälja vapen. Jag är helt säker på att det vore bäst om USA och Ryssland höll bort sina blodiga händer från detta. Det blir säkert bäst om Sydkorea och Nordkorea fick sköta detta utan inblandning utifrån. Det har aldrig blivit fred långsiktigt där USA och Ryssland varit inblandade och orsaken är att det blir ingen vinst för dem om länderna sluter fred för då kan man inte syssla med utpressning.

4 kommentarer

 1. Roland Larsson

  Jag håller med om att det bästa vore om alla höll sina händer borta. Men en sak – kan man överhuvudtaget lita på NordKorea. Men som du säger -det är nog bäst att låta de båda vara, åtminstone så länge. Vi vet i alla fall en sak med säkerhet – befolkningen i Nordkorea är nog en av de mest maktmanipulerade och diktatoriskt styrda folken i världen. Man kan ju bara hoppas att mötet på litet längre sikt kan bidra till mer stabilitet i området. Nordkoreas folk är nog bland de mest förtryckta människor som finns på denna jord – man hoppas de en dag ska finna vägen från denna kommunismens dåraktiga väg att finna sitt mål. Vägen till demokrati kan förstås bli lång och svårhanterad, kanske fylld med våld och brutalitet. Man kan inte låta bli att jämföra med Kina där en sådan utveckling redan sker, men med regimens starka och hårda hand som ett pansar för demokratins utveckling. Jag är lite’ positiv ändå och ser att förändringar sker, om ändå långsamt. Jag tror att i ett längre perspektiv kommer de flesta kommunistregimer i Sydostasien ha anpassats till den västvärldsdemokratiska ordningen – vad det nu betyder – positivt eller negativt.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Jag delar mycket av det du skriver men det finns ett stort förtryck i många länder i Asien, militärdiktaturer är det gott om

 2. johansson

  Nu har du dragit helt galna slutsatser Holmlund jag är helt övertygad om att det är Trumps bestämda agerande mot Nordkorea som lett till dessa fredsavtal, Kim har helt enkelt inget alternativ. Man kan säga att Trump har lyckats med något som ingen klarat av förut. Trump har inte startat några krig, hoppas bara att han kan städa upp efter andra krigsgalna presidenter, en av dem borde vara inspärrad på livstid tillsammans med Tony Blair p.g.a. överfallet på Irak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.