Det kommer även bra saker från EU Kommisionen

Det kommer även bra saker från EU Kommisionen. Den har fått mycket skäll för saker som de beslutat om men nu kommer en sak som de ska ha mycket beröm för. Nu har man fattat ett beslut att förbjuda ett insektsgift som tar död på bin. Det medel de förbjuder kallas neonikotinoider. Detta medel har minskat antalet bin vilket innebär att det påverkar våra växters pollinering och att antalet fåglar har blivit färre.

Det här gillas av naturskyddsföreningen där deras generalsekreterare säger. Det är ett viktigt beslut att förbjuda medlen. Ett skarpt läge tvingar fram andra alternativ. Det går att odla dessa grödor ekologiskt. Det är ingen naturlag att man ska ersätta ett kemiskt bekämpningsmedel med ett slut citat.

Vi har bland annat märkt i stugan att det är mindre humlor och bin i blomsterrabatterna. Nu får vi hoppas att även länder utanför EU tar samma beslut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.