Ytterligare ett avhopp från Svenska Akademin

Ytterligare ett avhopp från Svenska Akademin. I dag är det Sara Stridsberg som lämnat akademin, hon har varit där i två år och är nog yngst och feminist. Nu är det 6 stycken som hoppat i år. Expressen kulturchef har sin förklaring och säger Jag tror att hon stannade ett tag efter Sara Danius avgång för att säkerställa att pressmeddelandet som skickades ut blev skarpt nog. Hon ville använda sitt inflytande i Akademien till det  Det tycker jag låter troligt.

Nu har en grupp som tycker att allt varit bra möjligen fått bort alla motståndare. Det är omöjligt att dessa personer som betett sig som en sekt ska ha den möjligheten. Ska Svenska Akademin ha något förtroende måste alla bytas ut. De flesta av de som är kvar har inte tagit avstånd från Kulturprofilen. Tala om rutten församling som ska få dela ut nobelpriset kan inte vara möjligt. Det måste vara dags för kungen att avsätta hela högen i samband med de nya stadgarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.