Vilken fruktansvärd syn Anders Ågren har

Vilken fruktansvärd syn Anders Ågren har. Han skriver att i moderaternas budget går välfärd före bidrag. Det innebär att det kommer att samtidigt bli kraftiga nedskärningar i offentliga utgifter. Så här skriver Ågren Välfärd går före bidrag. Varje krona som går till bidrag till den som kan jobba är en krona som hade kunnat gå till polisen, skolan eller sjukvården. Eller tillbaka till skattebetalarna. Kan jobba ?

Det är många som kan jobba men som inte får något jobb och då innebär det att arbetslöshetsersättningen ska minskas eller bort. Det finns bara en väg till jobb och det är utbildning. Den har man inte råd att betala själv utan behöver bidrag till på ena eller andra sättet och pengar för att betala mat och hyra Orsaken till att man är arbetslös kan var många. Det tror jag inte Ågren har förstått.

Dessutom tänker de än en gång stjäla löntagarnas pengar för arbetslöshetsersättningen är en försäkring som man betalar till dels genom att man avstått i lön och dels betalar en avgift till. Jag tror inte Ågren vet hur A-kassan fungerar. Vi såg hur det var när man i stort sett kastade ut både sjuka och arbetslösa på gatan. Det vill man åter göra och då var det de nya moderaterna som gjorde det, men nu är det nya högern som vill göra det tillsammans med SD.

Då blir det säkert värre även om det är samma folk. Man blandar också bidrag med försäkringar och det finns egentligen bara ett par som är riktig bidrag till familjerna och det är barnbidraget. Det finns också studiebidrag. Jag tycker att vi ska ha ett skyddsnät i samhället det gör att människor kan och törs satsa på utveckling och för oss är mycket av det Ågren kallar bidrag välfärd.

7 kommentarer

 1. Roffe

  Det är trots allt under den sittande regeringen jag och många med mej blivit av med sjukersättning.
  Trots utförliga läkarintyg struntar man idetta i jakten på besparingar. Hyckleri var ordet sa bull.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Det vet jag har hänt för att rätta till en del av vad alliansen ställt till tar för lång tid. Nuvarnde reheringe har inte försämrat i sjukförsäkringen

 2. Michael Rönnlund

  ROT-avdraget (bidrag) är ett bidrag maskerat till avdrag. Skattebetalarna betalar snickaren pengar som annars familjen hade fått betala ur egen kassa.

  Ränteavdrag (bidrag) är ett bidrag maskerat till att vara ett avdrag. Familjerna slipper betala alla sina räntor på privata lån eftersom skattebetalarna står för notan.

  RUT-avdraget är ett bidrag där skattebetalarna står för en del av kostnaden.

  I alla dessa fall betalar skattebetalarna till oftast rika svenskar som inte behöver dessa bidrag.

  Att ändra namnet till avdrag är bara semantik.

 3. Pingback: Nu upplever jag att valrörelsen regionalt börjat | I min lilla värld…

 4. Kristoffer Grundström

  Kära, Lennart. Återigen så lägger du mer energi på att gnälla över det du inte kan påverka, det vill säga hur andra partier tänker/inte tänker. Skulle gärna se att du kunde fokusera på vad ditt parti ska göra bättre än de du gnäller på. Du FÅR skriva fritt JA…
  Det har jag inte sagt något om, men jag börjar bli less på att du sällan skriver positiva inlägg här på bloggen som ger dig ett bättre rykte på stan bland de som läser din blogg (det kunde bli högre anser jag).

  Varför envisas du med att gnälla?
  Har du inte visat nog vad du tycker?
  Är inte du den som ska vara mer mogen och respektfull?
  Just nu så känns det som att du bara av reagerar dig tills nästa sak kommer som inte rör ditt parti.
  Fortsätt kör så här……..
  Det blir nog bra då.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Du behöver inte läsa och jag tycker du överhuvudtaget inte ska kommentera någons blogg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.