Utsatta områden i Sverige ska bort

Utsatta områden i Sverige ska bort. I Sverige ska det inte finnas några särskilt utsatta områden I Sverige ska vi hålla ihop. Oavsett var i landet eller i vilket typ av bostadsområde du bor, ska du kunna leva ett tryggt liv i frihet. I ett starkt samhälle står vi väl rustade att lösa våra gemensamma samhällsproblem tillsammans.

Den socialdemokratiskt ledda regeringen har gått fram med stora satsningar på polisen, skolan och civilsamhället för att bryta segregationen. Nu ska bostäderna rustas upp. Som en del av det största trygghetsprogrammet i modern tid lanserar Socialdemokraterna kraftfulla reformer för att skapa ökad trygghet i hela landet med ordning och reda på bostadsmarknaden.

Förslagen i korthet:
Trygga områden: 3,2 miljarder årligen från 2020 för att bekämpa bostadssegregationen och förbättra attraktiviteten i de aktuella bostadsområdena.
Blandade områden: Vi vill se över hur vi ytterligare kan stimulera blandade boendeformer så att det blir fler studentlägenheter i ytterstadsområden och större blandning av hyresrätter och bostadsrätter. Vi vill se över plan- och bygglagen samtidigt som det skapas fler regionala allmännyttiga bostadsbolag.

Ordning och reda: Vi vill kriminalisera köp av svarta hyreskontrakt och genomföra lagskärpningar mot oskäliga hyror vid andrahandsuthyrning, skärpa reglerna för folkbokföring samt se över möjligheten att begränsa antal boende per lägenhet om särskilda problem med trångboddhet föreligger.

2 kommentarer

  1. Mats

    Ni snackar och vill mycket men sen händer det inte nånting. Och efter valet kommer det att bli detsamma. Hälsningar en som aldrig kommer att lita på er nå mera.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Vi gör alltid som vi sagt i våra valmanifest och våra handlingsprogram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.