Är Turkiet med Erdogan en demokrati

Är Turkiet med Erdogan en demokrati. Det måste nog besvaras med ett nej. Sedan förra valet är det oerhört många människor som gripits med påståendet att de var ute för att störta Erdogan. Nu är det val igen och enligt undersökningar blir det knappast den stora segern Erdogan hoppats. Vinner han kommer massor med lagar att ändras.

Man är osäker på om valet kommer att gå rätt till och det satte sina spår redan i går då Jabar Amin inte fick komma in i landet och det drabbade även en tysk vänsterpartist. Det här visar på allvarliga brister i valsystemet när internationella valobservatörer inte släpps in i landet. Det kan självklart finnas många orsaker till att inte Jabar Amin släpps in men turkarna kommer aldrig att tala om varför.

Själv är jag dock helt säker på att det beror på att Jabar är Kurd och kurderna har Erdogan förföljt sedan han blev president och de har även haft en del framgångar i valet. Nu skickade man hem Amin med första plan till Stockholm och protester har Sverige lämnat in. Det ska självklart vara Sverige som bestämmer vilka vi skickar dit för att kolla om valet går rätt till. Jag tror också att Jabar Amin tidigare besökt Turkiet och då fått inresetillstånd. Tyvärr blir det fler och fler högerdiktaturer som styr och det är en allvarlig fråga för hela världen.

Jag passar på att önska er alla en glad midsommar och vädret det är som vanligt på midsommarafton med hård västlig vind och molnigt och är omkring 10 plusgrader

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.