Det finns många olika satsningar på vården

Det finns många olika satsningar på vården. Idag presenterades ytterligare en som känns rätt och därmed viktig. En sak är den eviga väntan vilket jag själv upplevt för det är inte så roligt att få ett besked på en remiss att den väntetiden är 7 månader då man har så ont att man inte kan sova utan lita på att värktabletterna gör sitt. Men dagens förslag ser ut så här.

Du ska inte behöva vänta på att få den vård du behöver. Oavsett var du bor ska du ha en nära och tillgänglig vård. Det är Socialdemokraternas viktigaste budskap om framtidens sjukvård. För att uppnå det krävs investeringar på flera miljarder. För oss går det före stora skattesänkningar.

En välfungerande och nära vård är en viktig del i att bygga ett starkare samhälle och ett tryggare Sverige. Den här mandatperioden har vi investerat över 13 miljarder i hälso- och sjukvården och antalet personer som får vård ökar kraftigt. Samtidigt finns det utmaningar i vården som måste tacklas. Köerna behöver kortas och vården behöver bli mer tillgänglig.

Vi socialdemokrater vill:

Korta vårdköerna genom att rikta 500 miljoner kronor per år till de landsting som har störst behov. Det är mer effektivt än att öka resurserna till landsting som har sitt på det torra.
Införa patientkontrakt i hela landet. Om du behöver kontinuerlig vård ska du alltid veta var och när nästa besök sker.

Investera 2 miljarder kronor för en närmre och mer tillgänglig vård. Pengarna ska till exempel kunna användas till att anställa fler på vårdcentraler och närakuter och förlänga öppettiderna.
Utveckla vårdguiden 1177. Man ska få svar snabbare och det digitala stödet ska förbättras. För det vill vi öronmärka 300 miljoner kronor per år.

Höstens val är en folkomröstning om välfärden. Sverige ska bli tryggare  med en bättre välfärd och hårdare tag mot brottsligheten. Dit når vi genom att prioritera investeringar i välfärden framför stora skattesänkningar för de som redan har mest.

2 kommentarer

  1. Mats Andersson

    Hej Lennart, när skall det komma ett förslag att Staten/Landstinget kan ge bidrag till alternativa behandlingar som Osteopati/Kiropraktik för de som har problem med smärtor som inte den traditionella vården klarar av att behärska.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Det har även jag funderat över som sändigt haft problem med min rygg. Min kotknackare sa ety man onte längre subventionerar något

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.