Nu ska det bli en ny förskola med 6avd på Haga

Nu ska det bli en ny förskola med 6avd på Haga. Jag har en stor förhoppning och det är att den byggs på ett sätt som gör att barn och personal inte blir sjuka. Det ska vara rätt material och rätt utfört. Ansvaret för detta ligger på konstruktörer och byggare. Politiker kan inte ha den kunskapen utan det är ansvariga tjänstemän i kommunen och arkitekter, konstruktörer och byggare. Jag har den uppfattningen att konstruktörer och arkitekter klarat sig för lindrigt undan sjukhusproblemen. De största lokalerna är på NUS

Nu är rivningen av den gamla Haga förskola klar och bygget av den nya förskolan startar med uppställning av byggarbetsplatsen.

Det blir en större och mer ändamålsenlig förskola med sex avdelningar fördelat på två plan. Tre av avdelningarna på bottenplan blir helt hörselanpassade. Entreprenör är Nåiden bygg AB.

– Vi följer planen och ligger rätt i tid. Fastighet strävar att bygga hållbart och det kommer att synas även på denna förskola som får miljövänliga material som passar in i omgivningen och sedumtak med dess många fördelar ur miljö- och hållbarhetsperspektiv. Huset kommer att ha en låg energiförbrukning, säger Erik Öhgren, byggprojektledare på Fastighet, Umeå kommun.

Förskolan ska stå klar hösten 2019.

2 kommentarer

 1. Carola Bodén

  Jag har nu arbetat som pedagog på Haga förskola i 10 år, och vill säga följande;
  1. Inte en dag försent! Vi har under denna tid fått byta golv, haft vatten rinnande längs väggar och fönster vid inte mindre än tre olika tillfällen, vattenskada som när det skulle åtgärdas visade på både mögel och spår av gnagare i isoleringen, i samband med golvbytet upptäcktes fukt i syllar, vi har varit evakuerade i tre månader till gamla undermåliga lokaler vid Hedlundaskolan (de sk. paviljongerna, där miljön var om möjligt ännu sämre). Men den allra största bristen är att hörselverksamheten i förskolan i Umeå och dess närområde varit förlagd i dessa lokaler SOM INTE varit hörselanpassade. Visst, det har funnits T- slinga i vissa rum.
  2. Utan den lagstadgade meddelarfrihet som gäller för alla offentliganställda, i förhållande till såväl privatpersoner som till media, hade denna nya, förhoppningsvis mycket bättre anpassade förskola, inte byggts ännu! Personal har i många år påtalat bristerna, utan att få någon respons. Istället har tyvärr vissa övertramp mot denna grundlagsfästa meddelarfrihet skett.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Som du såg är jag inte klar över varför lokaler som byggts ger dessa problem och på vem man ska lägga ansvaret på för sjuka hus

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.