Vart är alliansen på väg nu då

Vart är alliansen på väg nu då. Det har varit ett herrans liv idag då man hade en uppgörelse om att släppa in Sverigedemokraterna som utskottsordföranden. Centerns gruppledare försvarade överenskommelsen tills idag lunch tid då både Anne Lööf och Jan Björklund gjorde avbön med olika bortförklaringar Björklund att det var aldrig meningen som M förklarade och Lööf var att hon underskattat opinionen.
Vi har i alla fall fått ut ett brev från vår partisekreterare om att det här är inte klart och att det gäller att jobba på. Så här skriver hon

Senaste dygnet har det blivit klart att enda garanten för att SD inte får mer inflytande är Socialdemokraterna. Men vi behöver din hjälp.

Det har varit ett rörigt dygn för Alliansen. Igår presenterade de ett förslag på att de ska lansera talmanskandidat även om de blir mindre än de rödgröna. De passade på att också kasta in ett förslag om att SD borde kunna få ordförandeposter i riksdagens utskott (1). Idag runt lunch backade L och C från det förslaget och hänvisade till att det bara var intressant om S ville göra upp (2). Detta kom efter att bland annat Centerns gruppledare i riksdagen försvarat förslaget en hel kväll.

Och trots att den massiva kritiken som uppstod efter utspelet fick L och C att backa kvarstår att Alliansen tog steg för att närma sig SD. Det är nu oklart vilken linje som egentligen gäller.

Jag konstaterar också att Moderaterna nu går längre i hur mycket inflytande de är beredda att ge SD än under Anna Kinberg Batra. De står nämligen fast vid att de vill ge SD presidieposter i riksdagens viktiga utskott. Är det rimligt att ett parti som inte tycker judar och samer är svenskar (3) exempelvis ska få leda kulturutskottet? Svar nej.

Det har blivit tydligt senaste dygnet att den enda säkra garanten för att hålla borta Sverigedemokraterna från inflytande är att rösta på Socialdemokraterna. Mer står alltså på spel i valet än vad alliansen tidigare gett sken av.

Vi måste nå ut med vårt budskap  vi ska inte förhandla, samarbeta eller ge makt åt Sverigedemokraterna. Senaste dagarnas turbulens gör det tydligt att vi måste öka takten i vår kampanj och då behövs du. Slut citat

Det är bara att hålla med

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.