Vänsterpartiet har lite svårt med sanningen

Vänsterpartiet har lite svårt med sanningen. Man skulle till och med säga att man ljuger inland. Jag ska ta två exempel från slutet av förra mandatperioden då vi styrde tillsammans med V. Vi hade en målsättning som vanligt att lägga en budget som skulle tas i fullmäktige i Juni. Jag och Christer Lindvall representerade Socialdemokraterna och Lennart Arvidsson, Lasse Jakobsson och numera avlidne Daniel Kallos då Tamara var föräldraledig.

Vi diskuterade innehållet noga och jag tyckte att vi borde kunna hitta 10 miljoner till att lägga på äldreomsorgen vi blev eniga och jag tog på mig uppdraget och fann ett sätt att hitta dessa pengar vilket mottogs med glädje. Under majfullmäktige skulle vi stämma av hela budgeten. Då kom Tamara dit och sa stopp med budgeten och att den i stället skulle tas i augusti. När hon kom tillbaks i augusti blev vi eniga om den budget som vi diskuterat och som hon stoppade

Döm om min och hela Socialdemokraternas förvåning när vi under valrörelsen då stora affischerna med innehållet att V räddade 10 miljoner till äldreomsorgen. Det var inte sant utan jag plockade fram dessa 10 miljoner som vi blev eniga om. Det var inget vänstern ska ta åt sig äran av. Ett sånt agerande ger inget bra arbetsklimat mellan två partier och förstörde en fortsättning på ett samarbete som trots allt fungerat ganska bra. Vi gjorde ganska stora överskott som vi också använde där vi tyckte det fans behov även om vi visste att det blev ett underskott de år man tog ut dessa. Vi hade diskuterat detta noga med ekonomi och fann att det skulle räcka med en not i årsredovisningen när det gällde balanskravet. Jag måste även påminna om att alliansen ställde upp på projekten kanske med något indantag. Den nya mandatperioden som vi är i nu hände något med detta som är en senare fråga.

Det hände en sak till i förra valrörelsens slutskede som gjorde att några förutsättningar för ett fortsatt samarbete rasade ihop totalt. Vi knackade dörr som vanligt och vi gjorde det i Obbola där även Tamara bodde och där dök upp att vänstern påstått att vi skulle sälja ut Holmsundsbyggnader som är ett dotterbolag till Bostaden. Det var en ren och skär lögn och något som vi inte tagit beslut om. Det har inte gett några reavinster alls.

Detta var avgörande för att det inte blev något samarbete och dessutom hoppade Tamara av alla sin uppdrag. Under mina 20 år hade vi också en gemensam kommunregering i mitten av 90 då Eva Arvidsson var gruppledare. Vi skulle då städa upp efter en alliansregering som egentligen inte gjorde mycket men hade olika uppfattningar och då var MP med dem.

Det finns också en bloggare Johan Örestig (v) som är ute och sysslar med rena personförföljelser av främst Hans Linberg som jag inte tror skulle klara en rättslig prövning. Han blandar påståenden mellan det han anser är brottsligt och misstankar. Såg att han hade upp detta om cykelbanan efter älven och jäv. Så var det självklart inte då vi flera år tidigare sagt att vi skulle tas bort den men som inte kommit gram. Det var vi politiskt eniga om men att det inte var intagit i ÖPL är obegripligt för vi som var med. Det är en sak som åvilar tjänstemän när det tas politiska beslut att revidera dokument.Ett av motiven var att det finns en gata i området som enbart trafikeras av några bilar per dag. Det finns fler av den typen av beslut ner till Ön om det inte tagits nya beslut.

Jag tycker det är bra om man kan enas om det mesta när det gäller stadens utformning vilket vi gjort. Ta detta med att snygga upp centrum och göra det attraktivt och handikappvänligt ock bättre för bussresenärerna. Nu och nästan omedelbart måste man i ÖPL lösa hur landsbygdstrafiken ska gå så den blir attraktiv för våra Umebor som bor utanför tätorten. En bred enighet med kompromisser där vi fick en stor enighet där V deltog var biblioteksflytten med kvinnohistoriska museet men där allianspartierna klivit av vilket gör att de är svårare att lita på.

Vägsystemet blev vi också eniga om förutom arbetarepartiet. Vi var även eniga om lokaliseringen av badet som man nu når med kollektivtrafiken från hela kommunen.Den viktigaste frågan är nog ändå att vi blev eniga om Översiktsplanen som jag hoppas blir resultatet i den revidering som görs. Jag vet att den enigheten kring Översiktsplanen gjorde att näringslivet trodde på dem och började investera.

Det finns inget skäl att inte försöka enas. En annan sak som varit lyckad är förändringen av kollektivtrafiken även om inte V gillade att vi lade ned Ultra så är vår ökning av kollektivtrafiken den mest lyckade ökningen av resandet i landet och det från en hög nivå. Jag hoppas och tror på samarbete i planeringsfrågor men i budget är det svårare då både skattehöjningar och och sänkningar är fel då man dessutom tar bort en förvaltning vilket kostar minst 100 miljoner. Nu tillför man inte nya pengar utan säger att det ska rymmas inom ram vilket då innebär att pengarna ska tas ur verksamheterna. Det gick att sitta ute och skriva en blogg om man tar skydd från den djäkla nordanvinden

2 kommentarer

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Jag har svarat Örestig vi mail och jag visar det för er. Han säger att han lämnat vänstern men då tillhör han med all säkerhet någon annan vänstergrupp. De personer som använder den typen av argument som att man är tokig för att man inte delar hans uppfatyning, det ger inte jag något för. Det märkliga är att han får blogga i VK för att säga som han gör stämmer inte med den policy VK har för bloggare
   Så här såg mitt svar till honom ut
   För det första är jag helt frisk men att du som tycks vara duktig på allt men kalla mig tokig är ett verkligt lågvattenmärke och visar vem du är.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.