Nu är Örestig ute igen och påstår saker

Nu är Örestig ute igen och påstår saker. Han skriver i sin blogg att jag är emot fri åsiktsbildning vilket är helt fel och det är på det sätt han debatterar. Jag är helt för en fri åsiktsbildning om den inte går på lögner och det var det som jag var emot. Han använde en affisch som angrep vårt Kommunalråd Hans Linberg i diskussionen om lönerna och påstod att han hade en årslön på 160 000 kr. Lögn och förbannad dikt.

Det kunde inte uppfattas på annat sätt än att han använde detta som ett angrepp mot Hans Lindberg och även mot moderaterna. Självklart tar jag mig rätten att försvara Socialdemokraterna och Hans Lindberg. Även VKs ledarsida måste väl fatta att jag tar strid för vårt kommunalråd när man använder lögner för att angripa honom politisk. Vet inteVK vilken lön Hans har får ni prata med era journalister i stället för att lita på en vänsteraktivist. Jag har svårt att se att det är bra pedagogik att jobba så eller också använda det i utbildningen.

Örestig har också i sin roll sagt att han jobbar för att Hans Linberg men även Anders Ågren ska bort som kommunalråd. Från Socialdemokraternas sida är Hans Linberg enhälligt vald av vårt högsta beslutande organ som har utsett att han är vår kandidat till kommunalråd och jag vet att det är samma sak inom moderaterna.

Det har inte Örestig något att göra med. Vad jag tycker är beklagligt är VKs ledarsida och deras ställningstagande och det riktar sig mot mig och det är jag van sedan länge. De har på olika sätt försökt hänga ut mig allt sedan Klebergs dagar och mitt avståndstagande mot de människor som brände ned både bensinmackar slakteriet och hotade folk som sysslade med djurförsök.

Vi kan ta ytterligare ett exampel nämligen när jag kommenterade moderaten Igor Jonssons blogg om tiggarna. Jag blev uthängd som brottsling men förundersökningen lades ned med motivet att jag inte gjort något brottsligt. Jag har även sagt i bloggen att har den som skrev det stått ansvaret då hade jag anmält detta.

Om vi går tillbaka till bloggarna har VK inte tagit sitt ansvar att de som bloggar ska följa de regler som VK har för VKbloggen och nu tillåter men Beatworld att blogga trots att han inte gjort det. Alla som följt media och bloggen genom alla tider vet att jag och Ingvar Näslund haft en del diskussioner om bloggar och han vet att jag är fri åsiktsbildning. Däremot tycker inte jag att lögner ska ingå i åsiktsbildningen och därför är jag förvånad över att inte Öreskog pudlar i den frågan. Sedan får han ta upp vilka vänsteviljor som helst som tex Apberget vilket är ett avslutat kapital och har man inte repekt för de demokratiska vägarna som lagstiftningen gett kommunerna då kan vi inte göra mera. Samma är det med försäljningen av delar av bostadens bestånd där har fullmäktigeledamöterna haft det underlag som behövs förutom vänsterpartiet. Går inte ett beslut deras väg är det fel på underlaget. Så var det när de beskyllde tjänstemännen på ekonomikontoret att de inte tog fram rätt uppgifter.

13 kommentarer

 1. Cecilia

  Örestig påstod aldrig att det var Hans L lön, Örestig visade ett anslag som satt uppe och det är stor skillnad. Beatworld har lagt ut VK svar om hen får blogga anonymt eller inte så den saken är klar och alla kan läsa ditt påhopp på Örestig så att viljan ökar till att blogga anonymt förstår de flesta.
  Må hända att du på nått plan tycker att du har åsiktsfrihet men ditt handlande visar att, svara emot mig och jag hänger ut till och med din kalsongstorlek om den kommer till min information om dig. Tyck som mig annars så….Det är inte så en vuxen och mogen debatt ska gå till men men…. Du kanske inte heller är vuxen? Ålder är bara en siffra och säger inget om mognad hos en individ.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Gå in på VK,s regler för bloggare och läs på. De är ganska omfattande och en punkt ser ut så jär

   Uppgifter du lämnar om dig själv

   Du väljer själv vad din blogg ska ha för namn. Dock krävs att namnet på avsändaren/bloggaren framgår på bloggen.
   Informationen du gett när du blev medlem gör att Västerbottens-Kuriren kan spåra dina inlägg till dig personligen.
   Du är skyldig att ge Västerbottens-Kuriren sanna uppgifter om dig själv och att se till att de är uppdaterade.

   När du blir medlem får du välja ett användarnamn och ett lösenord. Du ansvarar för att användarnamn och lösenord skyddas på ett betryggande sätt. Du får inte avslöja dessa för obehöriga.

   Som sagt jag antar att du vet att den som äger bloggen ser uppgifterna som nam men även IP nummer

   • Mattias

    Lennart är som vanligt ute och cyklar på hal is. Att du är duktig på att ge politikersvar betyder inte att du är/har varit en duktig politiker.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

     Kag vet ju vilket förtroende jag fått av väljarna i 20 år och det var bara att titta på personrösterna. Jsg cyklar sälla och det som alltid ger mest respons är när nan talar sanning

   • cecilia

    VK äger tolkningsrätten eller har jag helt missat nåt som du vet?
    Jag kan tillägga att nu har vår ekonomidirektör fått sparken för oegentligheter så helt ute att cykla var nog inte Tamara. Hon blev som osynlig efter det påhoppet på troligast öm tå.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

     Bloggen ägs av bloggaren och om man följer de regler som finns har VK inget med det att göra. Ansvarig utgivare är bloggaren. Men du såg att msn ska tala om inne i bloggen vem man är. Ekonomidirektören hade inte tillträtt och var med när Tamara gjorde sina utfall. Det fanns även en annan budgetchef då som var hur duktig som helst men hon flyttades bort och varför vet inte jag

 2. Anders Giunti

  Fräsch syn på demokratin du presenterar. Att man vill verka för ny ledning av kommunen är väl helt inom ramarna. Tycker man varken M eller S är lämpade att styra röstar man på något annat och hoppas att fler hör samma sak. Nu lär det väl inte hända men om det gjorde det skulle väl båda kommunalråden åka, oavsett vad ni och M röstar om på era möten.

  Att lögner inte ska ingå i den fria åsiktsbildningen är ju en fin åsikt. Tycker du själv att du håller på dina ideal när du t.ex. antyder att Örestig nog bloggar på arbetstid och gör ett stort nummer av samarbetet kommunen har med universitetet osv.

  Med den samlade erfarenheten S i Umeå besitter måste det väl gå att bemöta sånt ni/du tycker är upprörande utan att gå alldeles bananas. Kommer det påståenden som är felaktiga så påpeka det då, lägg in egna underlag men lämna det här personliga påhoppadendet. Det finns ingen anledning att sänka nivån ytterligare om man vill inge förtroende.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Vi och jag bemöter osskligheten och felen men det är lönlöst för de som tillhör någon aktivitetsgrupp tycker att alla andra har fel och de rätt

   • Anders Giunti

    Det var ju själva bemötandet jag ifrågasatte.

    Det måste väl vara mycket mer effektivt att ta sakfrågan och inte göra ett stort nummer av att personen du inte är överens kanske (enligt dig då) missköter sitt jobb osv.

    Aktivitetsgrupper som anser att det har rätt är väl en rätt bra definition på de partier vi har, om jag ska utgå från de debatter jag sett i år i alla fall. Däremot har jag ännu inte sett Löven, Lööf m.fl. hävda att motståndarna är olämpliga i sitt arbete och förmodligen ägnar sig åt privata saker på arbetstid för att vinna argumentationer.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

     Men de har redovisat soms värderingar och onte ljugit om vilken lön de andra har. Det är skillnad. De politiska processerna tex när det gäller försäljningen av delar av bostadsbeståndet som skett har gått ern väg det ska. Däremot kom det inte fram att en orsak var att man fick inte genomföra de hyreshöjningar som behövs för att klara fastighetsunderhållet. Nu kunde man öka underhållet med 100 miljoner per år. Det borde hyresgästerna vara glada över för det är dom som ska betala detta om rätt ska vara rätt

   • Jonas

    De har väl rätt att tycka att de har rätt och att ni har fel? Att det, som du skriver är lönlöst är din egen värdering och det säger nog mest om din egen inställning och respekt för meningsmotståndare. Utifrån ditt sätt att bemöta kritik är det nära till hands att tänka att du inte menar att meningsmotståndare har rätt att komma med kritik.

    Ditt sätt att försöka svärta ner Örestig som lärare (vilket är ironiskt, eftersom han är mycket uppskattad och har fått flera utmärkelser från sina studenter) och att du kommer med dunkla hot kopplade till sponsring från kommunen till hans arbetsgivare, universitetet, får mig att som umebo skämmas över dig!

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

     Det är att man ljuger som jag reagerade emot. Det man publicerar på bloggen står man för

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.