När får Umeå ett allsvenskt fotbollslag

När får Umeå ett allsvenskt fotbollslag. Det kan man faktist fundera över. UIK,s damer är det senaste i raden och är troligen det lag som har störst chans att komma tillbaka. Tyvärr så har de ett par gånger haft stora problem med ekonomin och jag frågar mig vad beror det på att andra lag klarar sig för åskådarsiffrorna är inte speciellt höga. Däremot är omkostnaderna för spelet höga inte minst reskostnader. UIK är det lag i Umeå som jag tror är det lag som ligger närmast allsvenskan för man har många yngre duktiga spelare men en stjärna behövs och laget som sådant måste bli bättre.

På herrsidan finns det gott om lag men som det ser ut får vi nog vara nöjda om det blir ett lag i superettan. Man blir avundsjuk hur Östersund först gick upp i allsvenskan, sedan blev ett topplag och spel ute i Europa. I Östersund ser spelarna att om man ska vara kvar i toppen är det viktigaste att ordföranden i klubben blir kvar trots lite dålig media. Det måste vara ovanligt att en ordförande har så stor betydelse. Det måste ha med förmågan att hitta  pengar till att köpa rätt spelare vilket man gjort men nu har tränaren och ett par spelare lämnat föreningen. De har visat att det går att i Norrland förutom i Sundsvall få fram ett allsvenskt lag.

Jag tror också att UFC är det lag som har störst möjlighet att i alla fall nå superettan. Jag trodde ett tag att man var på väg att skaffa sig en möjlighet då de spelat bra men så kommer några bottenmatcher och nu är nog chansen borta. Ekonomin tror jag går ihop men jag har sett hur mycket pengar man har i sponsorintäkter i dag men de pengarna räcker inte för spel i superettan. Här gäller det att hitta en koncept så företagen går in och hjälper till. Jag tror det vore bra om Umeå hade ett lag i superettan på herrfotbollen och ett lag i damallsvenskan. Umeå är välutrustad när det gäller och kommer inomhushallen till förbättras möjligheten. Umeå har gott om fotbollspelare och det vore märkligt om det inte gick att få ihop ett lag där de flesta kommer från Umeåregionen. Hoppas att jag får ett svar om när Umeå får ett allsvenskt lag i fotboll. På herrsidan har vi haft flera och det senaste var UFC men de missade chansen att vara kvar hemma mot Ljungskile efter att ha vunnit borta. Det var ett bevis på att det går komma till allsvenskan i Umeå. Jag hoppas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.