Vänstern har återgått till att trycka pengar

Vänstern har återgått till att trycka pengar. På annat sätt kan man inte se hur de ska finansera sitt valprogram. Visserligen ska de höja skatten men de pengarna går åt till att täcka de merkostnader man får av det förslag de gick på med alliansen att skrota en förvaltning.

Med 30 års erfarenhet het vet jag att det inte går att klara det inom de ramar som finns. Man har sagt att de ska klara det inom befintligt ram men det går inte. Jag tycker även det är svagt att inte media har synat detta. Det finns flera personer som kan visa detta och det går nu säkert att får fram på ekonomikontoret numera. Jag tycker det är mycket svagt av vänsterpartiet att inte ha agerat och frågat.

Även under mina år så var man mycket nyfiken på om det gick ekonomiskt att syna sådana förslag. Nu verkar det som om man gjorde detta bara för att djävlas med oss men det blir kommunmedborgarna man straffar och välfärden. Samma sak är att de inte gick med på att bostaden skulle få köpa kvarteret Lodet för att bygga åt äldre men att sätta ut det på marknaden då blir det lyxboende för de som har pengar. Det är för mig obegripligt att V kunde fatta ett sånt beslut. Helt obegripligt att de vill privatisera en av de mest attraktiva tomterna. Hur ärendet kunde handla om markfördelning begriper jag inte för under debatten om försäljningen sades det många gånger från oss men även från delar av alliansen att Bostaden skulle bygga äldreboenden där.

Det finns chans att rätta till detta men jag tolkar även detta som om att man ville straffa Hans och Socialdemokraterna men det blir de äldre som drabbas. Försäljningen av delar av Bostaden ger att man höjer underhållet med 100 miljoner per år som egentligen borde hamna på hyran. Underhållet skall ingå i hyran. Försäljningen ger möjlighet att snabbt bygga alla de bostäder som behövs åt äldre och i olika boendeformer i hyresrätt.

Jag som hade hoppats att även vänstern skulle ställa upp här för de äldres skull men denna period är olika de övriga där det gått att föra diskussioner med V. Det ser också ut som att det är en strid mellan Mattias Sehlstedt och Ulrika Edman om vem som i framtiden ska leda Vänstern i opposition.

Sätt ett kryss på mig i kommunvalet om ni vill ha en person med lång erfarenhet från politiskt arbete. Jag har plats 18 på centrala listan som du ska kryssa och mina intressen är som förut. Jobben står främst på min lista och jag tycker även att det behövs fler äldre i kommunpolitiken från Socialdemokraterna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.