Mordet på Jamal Khashoggi var välplanerat

Mordet på Jamal Khashoggi var välplanerat. För att säga som jurister brukar göra är det nog ställt bakom allt rimligt tvivel att det fanns ett beslut av några som hade rätt att fatta ett sånt beslut. Sedan kan det nog vara så högt uppe i beslutskedjan som det går. Det har nu kommit fram att det även funnits vilseledande manövrar som Turkiet kommit fram till. Det är ett land som med säkerhet är väl försedda med olika instrument för att bevaka befolkningen och på det ser det ut som även Saudier fastnar på. Så här skriver i alla fall nyhetssajten Omni.

%Ï FALLET JAMAL KHASHOGGI En man ur den dödspatrull  som Saudiarabien misstänks ha skickat till Turkiet för att mörda journalisten Jamal Khashoggi fångades på övervakningskameror när han gick omkring i Istanbul  iklädd Khashoggis kläder. Det rapporterar CNN med hänvisning till en turkisk källa. Han ska också ha haft ett lösskägg och glasögon. Han sågs tidigare lämna konsulatet via en bakdörr. Mannen har fångats på bild på flera platser i staden.
CNN har publicerat bilder som föreställer mannen när han promenerar vid den kända Blå moskén, några timmar efter att journalisten senast sågs vid liv den 2 oktober. Mannen har identifierats som Mustafa al-Madani. Slut citat. Hur länge ska man förneka inblandningen från Saudiarabien. Troligen tills USA börjar hota  om de gör det

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.