I går en blogg fri fredag

I går en blogg fri fredag. Visst fanns det mycket att skriva om men jag avstod av ett skäl. I går var det nämligen begravning av Torsten W Persson en av mina Socialdemokratiska företrädare i Umeå kommun. Många år som kommunalråd och kommunstyrelsen ordf.80-86 och slutade som kommunalråd 88. Jag fick då efterträda honom i kommunledningen.

Självklart en ära för mig. Torsten var en person som såg till att Umeå utvecklades och växte och blev således som började starten till det som pågår även idag. Kulturen var en av Torstens och Socialdemokraternas prioriterade om råden. Torsten hade som utbildning folkskola och jag som efterträdare kom in med realskola som formell utbildning. En begravning är ett avsked och den hölls i Umeå stads kyrka av kyrkoherden Lennart Nordgren på ett mycket bra och värdigt sätt. Efter begravningen hölls en minnesstund på Sävargården Det var orsaken att jag avstod från att blogga.

I går fick Socialdemokraternas partiledare uppdrag att se om han kommer att kunna få fram en regering fram till nästa måndag som kan få stöd i riksdagen. På den måndagen kommer talmannen att föreslå honom som statsminister och onsdag kommer omröstning att ske i riksdagen. Självklart hoppas jag att han lyckas men det måste innebära att de låsningar som finns måste låsas upp.

I går blev det förlust mot AIK för Björklöven med uddamålet och enligt rapporter från matchen var det en bra match som Björklöven mycket väl ha kunnat vinna då man hade några Power Play men de blev resultatlösa då vi saknar målskyttar. Tyvärr och såg att Fagervall var bekymrad över detta. Nästa match är på söndag mot Västerås, en svår match och ska man vinna måste det bli fart på målskyttet. Det kommer man inte att lyckas med

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.