Näringslivet ska sköta sitt inget annat

Näringslivet ska sköta sitt inget annat. Nu satsar man pengar för att få liberalerna att överge motståndet mot SD. Alla vet väl vad de sagt om att sitta i en regering med SD. Jag hoppas att man avslöjar vilka företag det är så kan vi bojkotta dem. De är äckliga som sysslar med sånt och hoppas facken agerar och tar reda på vilka de är. Så här har Omni skrivit om detta.

SPELET OM REGERINGSMAKTEN En lobbykampanj som finansieras av näringslivet försöker övertyga liberala riksdagsledamöter att släppa fram Ulf Kristersson (M) som statsminister, säger en centralt placerad källa inom L till Aftonbladet.

Enligt källan har kampanjen intensifierats efter medieuppgifter om att den liberala riksdagsgruppen är splittrad i frågan om en M/KD-regering. Personerna som bedriver lobbyarbetet står partiet nära och använder alla möjliga påtryckningar .

Vi är inte vana vid att sådant här sker så organiserat. Att ledamöter utsätts för påtryckningar utifrån även från näringslivet i enstaka frågor händer, men inte när det handlar om vilken slags regering Sverige ska ha, säger källan.

En kommentar

  1. Lars Flemström

    Kolla upp kontakterna mellan Linus Bylund, SD, och Kreab, som ägs av den tidigare M-politikern Peje Emilsson, som äger Kunskapsskolan, som i rask takt etablerar skolor i andra länder med svenska kommuners skattepengar som grundplåt. Peje äger även ett opinionsinstitut och ett företag för politisk påverkan. Efter uppgörelsen med Kreab har Bylund petat ner Söder som fjärde man i SD-toppen till förmån för sig själv. KREABs Sverigechef – som under en kortare tid efteråt skickades ut i kylan — förmådde ju då (mot ekonomisk ersättning?) SD att upphöra med sitt motstånd mot vinster i välfärden En av Magnoras (ett slags moderbolag för Pejes övriga bolag) stjärnrekryteringar är den förre rådgivaren till Mona Sahlin, Stefan Stern, som ligger bakom samarbetsavtalet mellan S och Mp, som slöts 2008. Skulle denne f.d. (?) socialdemokrat inte vara kapabel att fixa regeringstaburetter även åt SD, men i en ”alliansregering”? F.ö. hade Kreab ett finger med i kriget mellan Georgien och Ryssland 2008, som rådgivare till den dåvarande georgiska regeringen. Det var aggresivt nationalistiska råd, riktade mot den ryska minoriteten i landet. Carl Bildt var då delägare i Kreab, men avgick strax efteråt eftersom han tillträdde som utrikesminister i Reinfeldt-regeringen. Lägg märke till Björklunds ord, när han kommenterade drevet mot honom. Han frikände den (nuvarande) moderata partiledningen.

    Jag tvivlar inte på att vi hade fått en alliansregering (med s-stöd) till slut, om Lööf och Björklund hade fått hållas. Men nu ser vi hur även allianspolitiker, som sätter sig upp mot den enväldige Peje, straffas genom drev – via i huvudsak Facebook. Var finns trollfabriken? I Sverige eller i något av de länder (bl.a. Ungern) där Peje driver skolor? F.ö. hade TV i går ett avslöjande reportage om hur Facebook utnyttjas för politiska drev. På Facebook ser det nu ut att vara en medlemsstorm inom L mot Björklund. Han framställs som en förrädare, värre än en landsförrädare, mot den svenska borgerligheten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.