Det finns de som ljuger om nya hallar på Nolia

Det finns de som ljuger om nya hallar på Nolia. Det finns två personer som gör allt de kan för att skrota hallarna på Nolia men då åker även fotbollstältet. Det blir inte heller någon fotbollshall som kommunen äger. Det kan jag slå vad om. Sedan är det märkligt att man inte från media inte granskar Bergström och Brännvall. De har påstått en massa saker som är en ren och skär lögn när det gäller processen och upphandlingen. Jag har kollat detta och det kom in ett anbud. Det antogs av ksau. Det här fick vi en ordentlig redovisning i vår fullmäktigegrupp. Vi tyckte det var bra och sa kör vidare.

Det finns även en fd vänsterpartist och vad han nu är kanske revolutionär kommunist. I vilket fall ställer han Johan Örestig upp och försvarar Brännvall och Bergström bland annat på VK bloggen. Det finnas två förklaringar till detta. Den ena är att han inte tagit reda på sanningen utan litar på Brännvals och Ulrika Hedmans lögner . Den andra är att han vill sprida lögner i god kommunistisk anda om Socialdemokraterna. Det är inga som helst problem att få reda på vad hyran blir. Örestig ljuger mera i sin blogg när han säger att partiet har skickat fram megafonen Lennart Holmlund. Det är också en förbannad vänsterlögn.

Jag reagerar på att det sprids en massa lögner om detta projekt och antagligen för att man inte bygger själv som V alltid velat trots att det blir dyrare. Det finns ingen som varit med så länge och sett många kalkyler som jag har gjort. Har även erfarenhet att INAB byggt billigare och hållit kalkylen där Navet är ett strålande exempel. Så till dessa hallar på Nolia fältet som Thorengruppen ska bygga och förvalta och hyra ut

EnMultihallen med läktare för 1500 åskådare och Fotbollshall på Nolia som ska byggas är på totalt 11516 kvm får en hyra på 976 kr kvm och då får man ett gratis ett fotbollstält in på köpet som är tänkt att ligga på Umeå Energi arena men plockas ned vid stora skidtävlingar

Då är alla driftskostnader med. Det är billigt om man synar. Folkbladets tog Sollentuna hallen som ett ex på att bygga hallar, det är en låda utan omklädningsrum. Sånt bygger vi inte och man ska alltid jämföra liknande anläggningar. Jag vet att den gymnastikhall som är tänkt att byggas på Tegs centralskola 40×20 och kalkylerna för bygget är på en bra bit över 52 miljoner och då blir det dyrare hyra än på badet.

Det går att få fram kostnaderna för kommunen trots att man gjort lokaler till anslag på fastighetskontoret, men det tar utrymme i budget och är dyrt så in i h-vete.Jag tycker det är magstarkt att räkna som Brännvall och Bergström för det är inte sant. Granska gärna Isberg och vill du vet jag hur siffrorna går att få tag i då de är allmän handling.

De vi inte äger är inga småpotatis utan en majoritet där ungdomsverksamheten pågår äger vi inte och det har vi inte kunnat göra till samma kostnad som nu. Föreningarna får betalt för det som de utför men som vi inte haft råd att anställa folk för och då har det blivit av.

Tack till alla ideellt arbetande idrottsledare för det ni gör för Umeås idrottsföreningar. Det är inte många anläggningar vi äger och den vg vi vandrat ger lägre kommunala kostnader och det vet jag efter 26 år i budgetberedningen.Det vet alla politiker utom vänsterpartiet för de har alltid tyckt att vi ska äga alla anläggningar själva

Här är resultat som är så bra för Umeå,s ungdomar, där vi inte äger anläggningarna men hyr tider.
Vi börjar med I 20,s fotbollsplan som är IFK Umeås. ( tror Brännvall det blir billigare vi tar den i egen regi)
Musköten (på Umedalen)
Gymnastiken I 20 (Lerstenen)
Exercishuset I20 ( Lerstenen)
Sporthushallen NP3
Badmintonstadion ( tror att IFK är ägare)
Gymnastikens och Kampsportens hus(Baltic)
Elofssonhallen (Röbäck)
Friidrotten på Campus (Akademiska hus)
Driften av Konstsnöspåret IFK Umeå (vill Bränvall och IFK kan Umeå befria dem från detta)
IFK Umeå har även ett nyttjanderättsavtal på asfaltsspåret på norra Ersmarksberget
Driften av utförsåkning Hamrinsberget Umeå Holmsund Skidklubb
IFK Umeå sköter driften av friidrottsanläggningen campus
Cykelparken på Nydala driftsas av GCK
Täfteåhallen (Täfteå Ik) möjligen någon glömd. Dessutom finns anläggningar som Golf, Bangolf, motorsport som har egna anläggningar utan bidrag och inga kommunala förhyrningar. Vore jag Johan Örestig som bloggar som Otalt förmodligen för han inte vill att hans namn ska synas skulle det vore lämpligt med en ursäkt,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.