Moderatledare har spräckt alliansen

Moderatledare har spräckt alliansen. Han har gjort det genom att säga att han var beredd att bilda en regering som består av M och Kd. Då bröt han mot vad alliansen sagt att inte ska vara beroende av SD. Det förslaget innebar att han måste ha stöd av SD för att kunna bli statsminister och få igenom den ev.regeringens budget. Jag tycker det var pinsamt att höra honom säga att det var alliansens budget som skulle gälla.

Vi får väl se vad som nu kommer att gälla. Nu finns bara ett alternativ kvar nämligen en S-regering som stöds av centern och liberalerna då M förslaget redan har fallit. Kristersson han körde rakt in i kaklet som han sa. Det kan finnas ett alternativ till och det är en alliansregering men den är svårare att få igenom utan SD än en M+Kd regering. Då ska Liberalerna och Centern ge upp kravet på ingen regering beroende av SD. Det har jag svårt att tro trots att Liberalerna i Landskrona har ett kommunalråd som mer kör en SD politik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.