Sophämtningen fungerar inte i Umeå

Sophämtningen fungerar inte i Umeå. Jag bor på Brogata 3 och förut fanns en carport med vissa uthyrningar och med både soprum och cykelrum. Där Carporten och byggnaderna stod är det nu byggt ett helt nytt hus. Då byggdes det ett nytt modernt och soprum på gaveln av det gamla tegelhuset mot kyrkogården med möjlighet av infart från storgatan. Det soprummet fanns både med i planen och det bygglov som gavs för fastigheten.

Nu fungerar inte sophämtningen alls för oss. Sopbilarna hörs inte kunna backa in längre den gamla vägen trots att det nu är ca 20 meter längre. De hörs inte heller kunna backa in från storgatan och varför kan man fundera på och det backas in på andra ställen och inte på någon gata i Umeå finns det förbud att backa. Så nu blir det ingen hämtning av soporna från det rum som är avsedd för detta.

Ansvaret nu för soprummet ligger på den bostadsrättsförening som är den nybyggda delen ett avtal mellan dem och Näslund. De i sin tur har satt bort driften till Riksbyggen och eftersom man vägrat backa bilarna dit soprummet blev det att man skulle dra sopkärlen på gaveln mot Brogatan och då det blev snö var det arbetsmiljörisk så då vägrade man göra det.Är det en risk för arbetsmiljön har det varit så även för mig. Nu när sopkärlen står på gaveln och det snöat så lägger de som plogar gatan dit snön så då kommer inte sopbilarna åt  kärlen.

Jag tycker det är en skam för det offentliga och för Umeva som har ansvaret för renhållningen och ingen talar om hur man ska ordna detta och alla skyller på alla och ingen vill ta ansvar. Jag är helt säker på att ritningarna granskats av de som berörs för annars har man inte fått bygglov. En sak är också säker och det har inte varit meningen att sopkärlen skulle placeras på gaveln av huset mot Brogatan.

Undra på att folk blir förbannad på offentlig sektor. Ett nybyggt soprum som vi får betala på hyran och sedan vägrar sopkörarna backa in då det går hur bra som helst båda vägarna jag pekat på. Sedan har man inte hämtat soporna som är ställda där de krävt utan då ska det beställas extra hämtning och ska man då betala extra trots att kärlen står där det anvisats, ingen tömning har skett, då är denna djäkla parodi fullständig

Jag tycker hela detta är en rättsröta och ingen tar ansvar för detta trots att det är byggt som det ska göras enligt plan och bygglov. Det här skulle vara intressant att media grävde i och så vi får se hur alla skyller ifrån sig och skyller på någon annan

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.