Vart är kunskapen i byggbranchen

Vart är kunskapen i byggbranchen? Kanske ska det vara tagit vägen? Jag bor på Brogatan nere mot Storgatan och har haft en blogg tidigare om sophämtningen som inte fungerar. Det har byggts ett nytt hus på en del av tomten och under det huset och en bit in i parken är det parkeringar under jord. När jag frågar efter kunskaperna i branschen gäller det alla och jag ska förklara varför.

Så fort det blir lite blött ute blir det också blött på olika ställen nere i garaget. Från nedfarten och på många ställen tränger det ut vatten i garaget och det är riktigt blött. Jag har inte mött det många gånger förut men nu är det bara så. Man har också varit inne och tätat vi väggarna och gjort injekteringar men så mycket inläkage som nu mitt i vintern har jag inte sett.

Det här måste väl kunna byggas tätt precis som vilken källare som helst. När grunden byggdes tycker jag det verkade ganska torrt i backen men nu kommer det in vatten. Jag har inte sett besiktningsprotokoll om det hade kommit fram vatten då men nu är det blött på många ställen och det är inte bilarna som parkerat som är orsaken.

Detta är detta som oroar mig och jag ställer frågan vart har kunskapen inom byggbranchen tagit vägen. Är det inte så att det går att bygga tätt är det inte förvånande att det blir sjuka hus för fukt i byggnaderna är inte bra. Nu vet jag inte om detta diskuterats mellan beställaren och hela kedjan av folk som producerat garaget alltifrån konstruktörer, arkitekter, alla led i byggentrepenörs kedjan.

Nu finns väl garantierna kvar eftersom det blev klart runt juli men när sånt här sker skadar det förtroende för hela byggandet och även de olika yrkesgrupperna som finns inom ett byggprojekt. Att bygga ute vatten från att komma in i källare kan inte vara något nytt och nog borde kedjan i ett byggande klara av så pass små problem tycker jag. Vi får säkert se och höra vad är felet och vems är det. Jag ska själv gå dit och ta några foton för att dokumentera hur det ser ut

2 kommentarer

  1. Mh

    Men Lennart, du har ju själv varit i branschen och sett byggtiden kapas så att betongen knappt hinner stelna innan nästa valv ska upp. Och sjuka hus har funnits länge, tack vare modern teknik kan det hittas och åtgärdas

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.