Ska man ha stövlar för att hämta bilenSka man ha stövlar för att hämta bilen

Ska man ha stövlar för att hämta bilen. I går skrev jag en blogg om kunskapen inom byggandet. Jag hade ingen bild att visa men det har jag inte idag. Jag har två och det blev två bloggar. Den övere bilden måste du väna ett kvarts varv då golvet blivit en vägg. De kan också titta på nästa blogg som har samma text. Jag följer i stället upp med två bilder idag. Hur kan det bli på detta sätt frågar jag mig. Är det fel där grunderna gjorts eller vad är det. Vatten har runnit in i källaren nära väggarna och golvet. Ibland har det kommit igenom golvet. Varifrån har vattnet kommit?

Som jag skrev tidigare hade man injekterat och där är det tätt. En bild är nedfarten till garaget och en är från det garage som är längst in men det har även kommit in vatten i den garagedel som är under det nya huset.

Jag tycker detta är en mycket allvarlig brist i byggandet. Det är fler och fler fastigheter som ska byggas i Umeå och om inte fastighetsägarna vet att man får grundet tät och väljer då inte att bygga garage. Jag vet inte hur jag ska ha agerat om det vore jag som beställt ett hus med garage under backen och råkat ut för detta.

Nu är det ventilation som slår till men med så mycket fukt så tror jag det kan finnas risk för mögel. Det mesta av detta vatten har kommit dit i december för i somras regnade det aldrig, även vid de kraftiga regnskurarna kom det in vatten. Jag vet inte om det är en dränering runt huset som fungerar eller varifrån vattnet kommer.

Visst är Umeå byggt på en fuktig mark men med mitt öga tycktes jag se att det var bra mark som huset och garaget byggdes på. Men det är helt fel och jag får väl prata med fastighetsägaren för att få reda på vilka arkitekter och konstruktörer som ritat detta. Jag kommer lika självklart att gå till kommunen för att se om man såg något på besiktningen och gjorde man inte det få måste man inte gjort besiktningen rätt.

Då borde man gå dit och titta nu för att se hur det ser ut. Jag som kommer från byggbranchen själv skäms när jag får se och det är viktigt för mig att det kommer fram vem eller vilka som gjort fel och vem som bär ansvaret och att man inte bara skyller på någon annan.

För mig räcker det inte att se hur det blev med sophämtningen där ansvaret bollats hit och dit. Nu ska jag inte bo kvar och inte för att vi inte trivts här utan snarare tvärt om och vi har inga som helst klagomål på fastighetsägaren då han skött fastigheten på ett mycket bra sätt. Vi har ju kommit lite upp i åren och ska flytta till ett boende för äldre och till en mycket mindre lägenhet och där det finns hissar till alla rum i huset.

6 kommentarer

 1. Basic Rules

  Instämmer, bävrar är bra på att bygga, de tätar sina ”undervattniska bon” så det är torrt i ”lyan”… !
  Jag har aldrig imponerats av byggsektorn, slarvigt och dyrt ska de va.

 2. Björn

  I-landsproblem Lennart. Finns tre tänkbara orsaker till fukt i källare. Ytvatten som tränger in pga otillräcklig/fel utförd regn-dagavvattning.
  Felaktig dränering av grunden.
  Otillräcklig ventilation.
  Sedan så får man nog acceptera viss fukt i ett garage under jord, speciellt på vintern.
  En lösning vore att installera golvvärme i hela garaget och hålla en temp på 23 grader i hela utrymmet.
  Finns risk att månadsavgiften skulle stiga en del, men lägg höjningen på dom som hyr bilplats. Dom har råd 🙂
  Sedan är det ju inte din fastighet Lennart, så länge ägaren är nöjd så är det nog bara att gilla läget och investera i ett par hela skor.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Det här är nytt och det är vsrken fastighetsägaren eller de som hyr som ska betala utan det är de som gjort fel som ska betala. Jag har jobbat hela mitt liv inom byggnranchen och jag vet vad som är orsaken till felet.

 3. GUNILLA GODING

  JA DU LENNART.JAG HÅLLER FULLSTÄNDIGT MED DIG.
  VI FICK NYA GARAGE OCH VÄRRE BYGGE HAR JAG ALDRIG
  VARIT MED OM.OF HAR BYGGT OCH VI SER JU BARA HUR
  DET HAR VARIT PÅ NUS.SKULLE MIN PAPPA SOM VAR
  HUSBYGGARE VAKNA OCH SE SKULLE HAN HA
  OMYNDIGHETS FÖRKLARAT ARKITEKTERNA.GOD JUL
  LENNART OCH VI FÅR HOPPAS PÅ ATT DET BLIR
  BÄTTRE 2019.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Tack och God Jul. Jag tycker synd om de som köper tjänsten och så fungrtar det inte

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.