Budgeten M/Kd/Sd slår hårt mot jämlikheten

Budgeten M/Kd/Sd slår hårt mot jämlikheten. Det är självklart inte förvånande för budgetpartierna har inte haft jämlikheten högt på dagordningen. Det är många som tagit upp detta och nu senast i en debattartikel. Av den finns en sammanfattning i Omni som jag lägger ut här ordagrant.Även de som har svårast på arbetsmarknaden får en riktig käftsmäll

%Ï OPINION M- och KD-budgeten slår mot jämlikheten med kuslig precision , skriver Gunilla Carlsson (S) och Mariya Voyvodova (S) i en debattartikel i GT. Med ett pennstreck försvinner de pengar som använts för att nå barn i socioekonomiskt utsatta områden och den särskilda satsning som gällt för barn och unga med funktionsnedsättning , skriver de.

Vidare tycker S-duon att det inte duger  att göra sådana förändringar i budgeten och samtidigt genomföra stora skattesänkningar för höginkomsttagare. Slut citat omni. Jag tycker förutom att de som skrivit artikeln att det är konstigt att man får lägga en budget på detta sätt när man inte är regering. Regeringen tolkade reglerna så att man inte kunde lägga en ordinarie budget. Nu får vi se vart vi hamnar i regeringsfrågan men det vore en katastrof om de partier som nu la budgeten skulle få styra Sverige.

2 kommentarer

  1. Sixten

    Oavsett kommande regering så ser det inte hoppfullt ut för vi som driver småföretag för vad jag kunnat se så finns inte tillväxtfrågor med sänkta arbetsgivareavgifter med i vad som hittills presenterats från någon part. Annat var det 1994 då S och C sänkte 5% för alla småföretag och tom Finansminister Bo Ringholm försvarade det mot medievänsterns angrepp mot skattelättnader.Här får du ett stalltips till ikväll.Stall östergård Vännäs Knew my name, avkomma från stortravaren Maharadja gör debut på V75.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.