M/KD/SD budgeten ett hot mot naturguidningar

M/KD/SD budgeten ett hot naturguidningar. Dessa företag fick för ett år sedan en momsen sänkt till 6%. Nu höjde M/KD och SD momsen till 25% från årsskiftet. Det här ställer till problem eftersom företagen redan sålt naturguidningar för nästa år. Den här typen av turism är viktig för de små förtagen bland annat i Norrland så det är en fientlig åtgärd mot Västerbottens inland. Det är många företag som får den här kraftiga ökningen av momsen.

Så här säger de i Folkbladet.
– ”Politikerna skulle aldrig våga behandla industrin så här, säger Golf of Laplands ord­förande Donald Eriksson.
LÄNET”. Besvikelsen var stor hos flera turismföretag i länet förra vintern när de hade förväntat sig en bred sänkning på momsen för all naturturism. I stället sänktes bara momsen för naturguidningar. Nu har Moderaterna och Kristdemokraterna, i sin budget för 2019, valt att höja den momssatsen från sex till 25 procent igen. Donald Eriksson, ordförande för turismkooperativet Gold of Lapland och själv turismföretagare” slut citat Folkbladet.

Det är bara att konstatera att dessa åtgärder som moderaterna lagt i budget är en fientlig handling mot de små företagen som sysslar med guidade turer i Västerbottens inland. Det visar också på en total okunskap om turismfrågor. Det var nog som Löfven sa ett servettbudget hastigt hopskriven och att det visar på en okunskap hos moderaternas talesperson Svantesson. Besöksnäringen är totalt sett en stor näring men med många små företag och näringen tror inte att man haft modet att hantera storindustrin på detta sätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.