Björklöven förlorade helt väntat mot Västervik

Väntad förlust för Björklöven i går. Tyvärr fick jag helt rätt i mitt tips inför gårdagens match. Det såg enligt reportagen ut som om man var på väg att vinna i tredjeperioden men så blev det inte. Man orkade inte spela av matchen och Västervik kunde kvittera och vann på straffar. Att inte Björklöven kan göra mål på straffar säger en del av kvalitén på laget. Man behöll inte målskyttarna den här säsongen och det har visat sig i spelet med en man mer. Förlorar man borta mot Tingsryd då är man tyvärr i bottenträsket. Det gäller att se till så man slipper kvala sig kvar. Att titta uppåt i tabellen lönar sig inte utan fokusera på att hålla sig kvar.

Däremot var det ett nöje att se de unga Tre Kronorna som tvålade dit USA efter förlängning. De ledde med 4-0 i mitten av tredje perioden men hamnade i spel som inte var riktigt bra där man släppte in 4 mål och de två sista kom alldeles i slutet av matchen där de tagit ut målvakten och forcerade riktigt tufft och kunde göra två mål. I förlängningen vann Sverige och därmed vann man även gruppen.

8 kommentarer

 1. Lövet

  Jomen här håller jag med om allt utom att man inte ska kunna titta uppåt i tabellen. Välskrivet också tycker jag denna ggn.

  Löven för till skillnad från tidigare säsonger matcherna spelmässigt såväl på hemmaplan som bortaplan. Ser inte löven bli utspelat i ngn match på hela säsongen.

  En sniper som kan göra mål känns angeläget. Ett måste om vi ska ha något i ett positivt kval att göra.

  Under tiden Pukka och Backman varit skadad har ingen ny tillkommit. Det fungerar inte i långa loppet.

  Sedan har Mattias Pettersson visat att han är värd att vara nummer 1 i mål då Masiello är alldeles för ojämn.

  Gott nytt år på dig Lennart!
  Och Gott nytt lövenår!

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Gott nytt år själv på dig. Tyvärr tror jag det blir en tung vår när Björklöven inte har någon målskytt

 2. Ulf Parde

  Själv har jag slutat gå på Björklövens hemmamatcher sedan de börjat vägra ta emot kontanter. Tycker Holmlund det är bra med att försöka tvinga fram ”kontantfritt”? Även banker, andra företag och inte minst kommunen ska brännmärkas. Vad säger Holmlund om det?

   • Kristoffer Grundström

    Men om inga kontanter fanns eller pengar överhuvudtaget fanns så kanske alla kunde ha det lika jämnilla om vi inte alla kan leva utan att bo på gatan.

    Du har väl sett Political Island?

    Det ligger en viss sanning i Sjöstedt’s kommentar även om du själv inte håller mer.

   • Ulf Parde

    Då tycks vi vara överens om kontanterna, Holmlund. Se gärna till att framföra (jag har redan gjort det) till Björklöven också. För övrigt kan man läsa i bl. a. dagens (nät)VK om nya skumma kryptovalutor som börjar dyka upp i stället. Vi får inte glömma att bankerna har en stor skuld i detta. Det viktigaste är inte nya bankskatter utan att bankerna tvingas hantera kontanter. Men detta med nya skumma valutor visar att det nya lyckoriket med totalkontroll av medborgarna kanske inte alls inträffar den dag kontanterna är borta. Kräv att få betala med kontanter – det gör jag! Och använd kontanter på ICA, COOP och Systembolaget!

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

     Jag satt i styrelsen för Björlöven när vi förde en diskussion om kontanter inom Björklöven och då gällde det kiosker och parkeringar och inte entreer. Nu är det inga som vill ha kontanter och det beror på bankerna som inte hanterar kontanter utan enorma kostnader för kunderna. Jag tycker det var ett totalt vansinne att i stort sett göra om alla pengar till nya och så fick man inte behålla de gamla och någon har på vägen stulit alla kontanter som inte löstes in. Det var många miljarder och vart finns de pengarna. När det var gjort slutar dessa procentare (bankerna) hantera kontanter. Detta är en skam och det ska du egentligen inte skylla på Björklöven utan det är bankerna för de ska tvingas använda de valörer som finns och som riksdagen beslutat om

     • Ulf Parde

      Bankerna (och deras direktörer) har så stora vinste,r att deras gnäll över ökade kostnader för att tvingas hantera kontanter är verkligen inget att bry sig om. Jag fortsätter dock att ställa lite högre krav på Björklöven (och för alla privata OCH offentliga näringsidkare) än vad du vågar göra. Men om du vill köra hårt mot bankerna kan jag lova på förhand att jag är helt med dig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.