Markägarna vann mot staten

Markägarna vann mot staten. Nu har Mark och miljödomstolen gett markägarna rätt då man inte fick avverka fjällnära skog. Det är tycker jag en självklarhet att man ska få betalt när man inte får avverka sin skog som staten inte tidigare betalat för ett skydd.
Så här skriver man i Svt nyheter. Tidigare har Skogsstyrelsen sällan nekat markägare att avverka sin fjällnära skog. Men efter den så kallade Änokdomen i Norrbotten 2014 fick flera avverkningsstopp och sedan 2015 har Skogsstyrelsen nekat flera markägare ersättning.
Skogsstyrelsen har nekat avverkningstillstånd eftersom skog som är fjällnära kan innehålla nyckelbiotoper och därmed bedöms skyddsvärd. Men detta gjorde att flera markägare stod med skog de inte fick avverka och blev utan ersättning.

Nu får man den men det är märkligt att man måste stämma staten för att få rätt. Det här har inte staten fixat under alliansregeringen men nu vann man i domstolen. Det kommande regeringen kommer att ta tag i detta och det finns med i den överenskommelse som träffats me C och L. Märk att V inte ogillade detta förfarande av staten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.