Helena Lindahl svek sitt parti centern

Helena Lindahl svek sitt parti centern. Hon gick inte med på att man skulle lägga ned sina röster vid omröstningen på Stefan Löfven utan hon röstade emot partilinjen. Det är märkligt att beteende i en sådan omröstning. Hon delar därför inte sitt partis uppfattning om Sverigedemokraterna och detta visar att hon i stället skulle föredra Ulf Kristersson och bli helt beroende av Sverigedemokraterna.

Jag är inte förvånad över hennes ställningstagande för jag har aldrig förstått varför hon är med i centerpartiet då hon snarare beter sig som moderat. Hon verkar heller inte ha läst den överenskommelse som finns för det är mycket landsbygdspolitik i den. Att en centerkandidat föredrar en moderatledd regering som är beroende av Sverigedemokraterna finns men bara i Västerbotten

12 kommentarer

 1. Fredrik

  Skärpning Lennart! Det är inte alla socialdemokrater som tycker att överenskommelsen är okej, och fakta är att varje enskild ledamot i Sveriges Riksdag har ett ansvar gentemot folket först, inte partiet.

  Och det är ingen hemlighet, för dig eller någon annan normalt funtad person i Sverige, att C helst ville ha en Alliansregering. På samma sätt som att S ville ha 50.1% och styra Sverige själv.

  Och om ledamöter i Sveriges Riksdag inte står upp för folket, vem ska då göra det? Partiledarna? Du menar i sådana fall att 8 stycken människor ska representera drygt 9 snart 10 miljoner människor.

  Nej det Helena Lindahl gjorde var bra. Fler ledamöter skulle ha ”pungkulor” stora nog och rösta vad de som röstat på dem vill istället för piskan som viner från partiledarnas händer. För, det är folket som bestämmer. Och folket kan när som helst se till att S är ett 10%-parti, allt som krävs är att politikerna röstar som de vill och inte lyssnar in på vad folket vill. Och S är halvvägs där idag jämfört med för 20 år sedan. Så om 30 år kanske ni inte ens finns?

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   I Sverige har vi partival med personvalsinslag. Dessutom har alla partier regler om att man ska följa de som främst partistyrelsen bestämmer men även riksdagsgruppen har en ordning för demokratin ska ske i partiet

 2. Christer

  Helena svek inte sitt parti. Hon stod upp för sina väljare, vilket är väldigt rakryggat och modigt. Fler politiker borde våga göra på det viset.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Hon svek sitt parti för i alla instanser sa man ja till uppgörelsen. C kommer aldrig att sätta sig i knä på SD

 3. O Lindström

  Helena Lindahl får invänta till nästa val, då blir det en ny regering med KDS och moderaterna i spetsen och där finns säkert Centerpartiet med Helena Lindahl med på tåget !
  Se på Norge, dom har nu en mycket bra regering som styr landet !

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Då måste hon byta parti. Nuvarande centern kommer aldrig att sätta sig och bli beroende av SD

 4. Roger

  Jag tycker det hedrar henne att hon ”vågade” gå emot partilinjen. Istället står hon upp för dom som röstat på henne för det är nog inte många som röstade på C och L som ville ha kvar Stefan Löfven som statsminister och en S ledd regering. Men förmodligen kommer C och L få sota för det i nästa val, och nästa val är nog närmare än vad många tror.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Jag tycker inte om när man gör överenskommelser soom man inte står bakom för jag vet att även i centern har det varit majoritet för uppgörelsen i riksdsgsgruppen, partistyrelsen och deras förtroenderåd eller vad det heter. Det är inte demokratiskt att gå emot vad partiet bestämt. Dessutom har Lindahl sagt nej till SD

 5. Sixten

  Du kan ju ta en repris på hatkampanje mot Maud ang transportstödet till Volvo. Vi kan nog tacka henne som den ende politikern som agerade mot rättsövergreppen mot skogsägare.

 6. Björn

  Det är väl bra att Helena röstade med hjärtat och inte efter partipiskan som så ofta sker. Om du idkar lite självkritik Lennart så är det helt fantastiskt att ni gick med på den där överenskommelsen, snacka om att helt frångå grundläggande socialistiska värderingar. Allt för att få behålla makten.
  Kraftfulla satsningar på landsbyggden, menar du bondepaketet? Verkar i alla fall bli en hel del skatte och avgiftshöjningar, grön skatteväxling på 15 miljarder torde knappast göra det billiga att bo och leva utanför tätorten.
  Nä ett extraval borde ha genomförts, det hade både S och V vunnit på.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Jag gör bara ett konstartande att du vill ha en högerregering som skulle styra med Sverigedemokraterna. Men jag ser också att du inte fattar att har man inte egen majoritet måste man kompromissa. Extraval bestämmer man inte själv pch talmannen har sett till att föreslå Kristersson som statsminister

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.