Tiderna förändras ordentligt till och från

Tiderna förändras ordentligt till och från. I lördags dog den sista av pappas 12 syskon. En farbror till mig nämligen Folke som somnade in lugnt och stilla på Julagården i Norrfors. Han trivdes inte riktigt alla dagar men inte skulle jag ha något att bo på liknande inrättning när jag inte klarar mig själv. Folkes största intresse var älgjakt och hans uppfödningar av jämthundar som han lyckades bra eller mycket bra med. Vi har ljusa minnen efter honom och kommer självklart att sakna honom men han fick ändå ett långt liv och blev 88 år.

Idag hände också en mycket positiv sak nämligen att nu har vi fått Bredband till Långvattnet och jag var dit och låste upp så dragningen blev monterad in i huset. Det här har tagit lång tid beroende främst på var man skulle dra bredbandsnätet och även dra det genom vägar och järnvägar. Det var inte ett lätt arbete för Nordmalings kommun men nu är det bara kvar att bestämma vilken operatör vi ska ha och jag tror jag tar A3 för de finns med på listan av tillgängliga operatörer. Det måste vara en bra dag för idag fick vi också se regeringsförklaringen och ministerlistan.

Ministerlistan hade väl inga större överraskningar även om det var trevligt att se att den nya kulturministern Amanda Lind som jag känner ganska väl eftersom varit aktiv tidigare i Umeå för miljöpartiet. Vi har också deltagit i en kurs om hållbarhet som Energimyndigheten höll i. Jag blir mycket förvånad över att en del media ifrågasätter hennes namn , hur ska journalister från Stockholm veta vad hon går för. Hon hackas troligen på för att hon kommer från Härnösand.

Innehållet i regeringsförklaringen tycker jag till stora delar kända eftersom det självklart innehöll det som fanns i den fyrpartiöverenskommelsen som kom för någon vecka sedan. Förutom den fanns det med de satsningar som görs inom välfärd och trygghet, det sistnämnda fanns en omfattande del om rättsväsendet och polisen. Regeringsförklaringen finns det många medier som berättar delar om och jag är övertygad om att den även finns på partiets hemsida för den som vill läsa den. Avslutningsvis är jag även glad över att vår Ibbe  Ibrahim Baylan blev näringsminister. Han gjorde det hårda arbetet med energiöverenskommelsen och har vanan inne. Det är för mig också glädjande att inte Stefan Löfven håller på med åldersdiskriminerg och tar med Hans Dahlgren en Västerbottnig med rötterna i Boliden som minister. Få har så stor erfarenhet som han inte minst i EU frågor som blir hans ansvarsområde.

En kommentar

  1. Roland Larsson

    Hej Lennart. Vi tar det hårt att vi tiłl slut fick veta att Folke gått bort. Vi båda älskade hans lite hårdföra språk, men såg igenom hans hårda yttre och älskade hans lite bittra, men lätt genomskinliga fasad. Vi saknar honom djupt, ytterligare en av de gamla, en nu som kunde, har gått bort. Vi vill, min fru och jag, uttrycka vårt största deltagande i er förlust och att ni fortsätter ert engagemang i Långvattnet, en by som behöver all möjlig, och omöjlig, teknik för att överleva.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.