Mycket prat och lite verkstad i Umeå fullmäktige

Mycket prat och lite verkstad i Umeå fullmäktige. I går försökte jag lyssna på KF och började fråga mig om dess status. Den stora frågan var just Lov eller LOU. Det är ingen hemlighet att LOU har jag inget stort förtroende för efter alla år som ordf. au. Överklagande ofta och en del mer eller mindre av okynne. Har haft svårt att se hur upphandlingar med valfrihet skulle ge de garantier man efterlyser om att säkerställa med många aktörer. Samma entreprenör kan inte hindras att lämna anbud på hela alltet.

Om kommunen bygger via bostaden seniorboende som där jag nu bor skulle det vara svårt att få till flera entrepenörer och undvika effektiva entrepenörer om 5 olika entrepenörer skulle vara på samma hus. Vi hade en gång tänkt att på Umedalens äldreboende kunna hyra även särskilda boenden så man kunde bo kvar där om en i en familj blev så dålig att det inte gick att bo kvar i lägenheten. Då skulle det vara bra om man bodde nära varandra. Det sas det att det går inte att handla upp platser i ett hus som inte var byggt. Då var detta förbannade LOU som satte stopp för detta. Vi trodde inte det var sant och att vi inte ens kunde handla upp boendet om kommunen skulle driva det själv.

Jag har svårt att tro att någon enda person skulle kunna sitta vid en dator flera timmar för att följa debatten. Det var hur många som helst som gick upp och sa precis samma sak som någon sagt från samma parti. Det var inte många nya argument som kom upp efter en timme. Nu tog till men ska be att få ut hur talarlistan såg ut. I det här fallet tror jag inte att någon talare skulle omvända någon från något att parti att förändra utgången av omröstningen. Partierna hade ju bestämt hur man skulle rösta och då ändrar man sig inte. Sedan hamnar man till och från utanför ämnet om man ska ha LOU eller LOV. Ni kan lita på att jag har fått många frågor om detta sedan jag var hit första gången när vi bestämt oss gör att flytta. Det finns även olika entreprenörer här och även kommunen.

Sedan tycker jag Hägglund var ute på grumligt vatten i en motion om Bertilda skulle hedras. För det första hette han Bertil och inget annat och var född i en liten by väster om Nordmaling efter Öreälven. Jag vet mycket väl vem han var och att han blev trakasserad på olika sätt. Men han var inte Umebo utan bodde kvar i Nordmaling hela tiden men brukade hyra ett rum inte lång från där vi bodde. Vissa ungdomar djävlades med honom i Nordmaling och ska man tro media blev hans beskjuten med luftgevär i Nordmaling. Men att det är Umeå kommun som på något sätt skulle hedra honom är inte rätt och visst finns det regler för detta i Umeå kommun.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.