Är Vargen inte fredad från att skjutas

Är Vargen inte fredad från att skjutas

Är Vargen inte fredad från att skjutas. Det hade jag trott men så är det inte i hela landet. Det var en varg någonstans i södra Sverige nämligen i Tierp som var hungrig och försökte skaffa sig mat genom att försöka riva ett rådjur.Då skickades folk ut för att ta död både på rådjuret och senare på vargen och båda sköts till döds. Vem i helsike kan påstå att en varg är farlig för att den försöker riva ett rådjur. Vargen lever på att riva andra djur ute i naturen. Det här berättades det om i TV4 Nyheter tisdag kväll.

Varför får man skjuta en varg när han rör dig i södra Sverige då han varken varit några hot mot varken tamdjur eller befolkningen. Jag är helt säker på att om detta skett är det många aktivister som sått upp och skrikit låt vargen leva. Jag tror aldrig att polisen farit ut och jagat om vargen varit i byn Ringvattnet i Strömsunds kommun. Min svåger fick sin hund riven när han kom hem efter jobbet. Det är sanningen för där tog det flera veckor innan man fick skjuta vargen som promenerade mitt i byn många gånger. Här finns ingen acceptans för att vargen kan vara ett problem och sörlänningarna tror att vi ska ha vargen mitt i våra byar. Jag ser också att polismyndigheterna handlar annorlunda än i södra Sverige. Även folk i södra delarna måste också tåla att det bör finnas vargar i deras område. Vi är inte lika inför lagen.

TV4 hade dessutom ett reportage där en räv sökte mat i ett område. Det gjorde den självklart för att den blivit matad av folk i området. Låt räven även gå in och tigga mat där den blivit matad. Kan bara berätta att i Magnus stuga i Långvattnet som vi brukar hyra hade vi förra sommaren en rävtik som hade fyra valpar med sig ned på gården i hopp om mat men vi matade dem aldrig men vi vet att det i alla fall fanns tre hushåll som brukade mata dem. Det trodde nog att det gick att tigga av även hos oss. Tiken låg utanför bron och väntade på mat. Oss skulle det inte falla oss in att mata rävar eller andra djur förutom vinterfåglar som har svårare att söka mat. Mata inte djur som ska klara sig själv och det är ingen skada skedd om en varg tar ett rådjur.

4 kommentarer

 1. Olle

  Mina kompisar i norra Värmland fick 11 får rivna utan att få skjuta Vargen. Hela Sverige ska leva , jo pyttsan. Är Vargen på landsbygden då är den skyddad , men är det risk för den ska ta nån katt eller hund i ett villakvarter då är det ok.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Håller med dig och det var därför jag skrev bloggen. Jag refererade hur de agerade i Ringvsttnet när vargen var mitt i byn och hade tagit död på hans isländska vallhund

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Det är länsstyrelsen tror jag men jag tror att det sker ett samråd med naturbårdsverket

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.