Nu kommer kommunismen fram i Sjöstedt

Nu kommer kommunismen fram i Sjöstedt. Han är beredd att fälla regeringen tillsammans med KD och M om regeringen lägger fram förslag som han säger marknadshyror men som är fri hyressättning inom nyproduktion. Han borde veta att gör hyresvärden det så går inte lägenheterna att hyra ut. Det är klart att fastighetsägarna måste få in pengar på hyrorna så att man klarar ekonomin på husen. Så gör man idag i de flesta fall. Hotet omfattar även om det kommer förändringar i LAS om det blir lagstiftning. Som gammal fackombusman så vet jag att det behövs vissa ändringar som passar dagens system, där man kan se att det i stället bildats bolag av många som blivit underentreprenörer i stället.

Hans agerande att fälla regeringen på de nämnda områdena och får med sig M och KD att fälla regeringen på områden som de egentligen kämpat för har inte de heller någon respekt för fattade beslut. Fälls regeringen finns det bara ett alternativ till regering och det är en moderat regering som stöds av KD och SD. Då får Sjöstedt som han vill en högerregering som för en politik som Sjöstedt inte borde gilla nämligen en extrem högerpolitik. Jag tycker detta sätt med hot, gör som jag vill annars fäller vi S,MP regeringen är ett tecken på att de kommunistiska ränderna i Jonas Sjöstedt finns kvar. Vi upplever även i Umeå att de kommunistiska ränderna i V har förstärks de senaste åren i och med att man bytte ledning. Jag har själv därför alltid sagt att man ska inte ha med V att göra och det var bra att Löfven gjorde sig fri och oberoende av Vänsterpartiet. Som de beter sig på riksnivå och även på lokal nivå på många ställen så ska man inte ha med dem att göra. Låt de sätta sig på läktarn och därifrån köra sin plakatpolitik.

4 kommentarer

 1. Krister

  Nu undrar jag om du inte snurrar bort dig själv, Lennart. Du skriver ”Jag har själv därför alltid sagt att man ska inte ha med V att göra och det var bra att Löfven gjorde sig fri och oberoende av Vänsterpartiet”. Men det är ju precis raka motsatsen S nu har gjort. De har satt sig i knät på kommunisterna igen, och gjort sig helt beroende av det partiet för att komma i regeringsställning! Endast genom att ta stöd av ”gamla VPK” så fick Löfven leda landet ett litet tag till.
  Du har ju hela tiden hävdat att det rödgröna alternativet är större än Alliansen (144-143). Då räknar du ju själv in kommunisterna i den fördelningen. Utan Sjöstedts parti skulle ställningen mellan blocken vara att Alliansen vann valet med 143-116 mandat (S+MP).
  Så nu måste du bestämma dig och sluta vara vindflöjel. Ska ni sitta i knät på kommunisterna eller inte?

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Du har fel för de har inte med politiken att göra och där sysslar Sjöstedt med hot

 2. Krister

  Ja, Lennart, vad ska man säga. I bästa fall är det så att du är naiv, men ärligt så tror jag inte det. INGEN med den minsta insikt och förståelse för hur politiken fungerar tror ju att Sjöstedt stöder S utan att få något i utbyte. Jag tycker att du borde veta det efter alla dina år inom politiken. Alltså tror jag egentligen inte att du är naiv, utan att problemet ligger på en annan nivå.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Han Sjöstedt har ju fått Löfven som statsminister och slupit en högerregering som har stöd av SD och det var det som han tvingades ta ställning. Det är det val han stod inför. Jag har förhandlat mycket både i politiken och när jag var ombudsman på byggnads men aldrig att jag blivit hotad av motparten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.