Svt tror att alla är mångmiljonärer

Svt tror att alla är mångmiljonärer. Jag har sett programmet flera gånger och det heter Husdrömmar. De hus som de visar är bara ett fåtal människor som har råd med. Nu har de inte visat för TV tittarna hur ekonomin ser ut för de som bygger hus för 13 miljoner kronor. Det byggs på tomter som det inte finns ens normala höginkomst personer har råd med. Jag tycker också att de personer som visats i programmet borde ha anlitat byggproffs från början och inte bara haft drömmar hur ett hus ska kunna se ut.

Det finns inte heller några kalkyler på vilka driftskostnader man får för huset som tex. kostnader för energi och även för underhållet. Det borde i stället valt ett program för att se hur man ska kunna få ner byggkostnaderna för vanliga hyreshus som alla tycker är för dyrt. Jag har ju sett byggnader som Gert Wingård ritat i Umeå och inte är han den som försöker hålla nere kostnaderna. Nog borde Svt kunna finna programpunkter som rör vanliga inkomsttagare. Jag har i alla fall noterat det bygge som visats i kvällens (måndag) program och om jag lever ska jag kolla upp om de som byggt det hus som visats måndag kväll ( i går) haft råd att bo kvar efter 10 år

2 kommentarer

  1. Per

    Programmet håller på spela in ekohusbygget i Kassjö.
    De bygger med halm och håller säkert ner kostnaderna.
    Sänds kanske nästa säsong ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.