Vilka åtgärder kommer bolaget Björklöven att vidta efter årets fjasko.

Vilka åtgärder kommer bolaget Björklöven att vidta efter årets fjasko. Bolagets lag presterade långt ifrån den målsättning man hade. Frågan är om det kan bli bättre under nästa säsong. I år klarar man sig med nöd och näppe från att slippa kvala till nedflyttning. Något kval att spela vidare var borta för länge sedan även om en del trodde på detta. Det här laget värvade sportchefen Fredrik Grönberg ihop och alla blev lurade att det var ett lag som skulle slåss om en plats till Elitserien. Styrkan skulle vara ett av seriens bästa försvar och det visade sig att det var ett av seriens bästa försvar.

Det såg man tidigt att försvarsspelet var långt ifrån bara och det är bara några lag som släppt in fler mål liksom ha gjort färre mål. Stämmer ryktena att de flesta spelarna har kontrakt även för nästa säsong då är loppet kört även för den säsongen. Jag tycker det är underkänt av en sportchef (Grönberg) att han fått mandat att teckna den typen av avtal och därmed bundit upp en framtida sportchef där han får svårt att göra underverk. Det blir intressant vad och hur de övriga i bolagsstyrelsen agerar och säger om detta. Men nuvarande lag förutom några byten på spelare kommer man att harva på i botten. Publiken går inte att lura och jag har träffat många som är tveksamma att gå och köpa årskort nästa år när man sett att laget inte räcker till.

För mig är det helt obegripligt att man ven det nu är som anställde Grönberg som sportchef även om jag vet att speciellt en person i styrelsen var en varm anhängare att honom trots att om man läst hans SW inte kunde finna någon bakgrund i tex Allsvenskt lag. Jag tror inte heller det är bra som valberedningen gjort att byta folk utom på några punkter. Nu är det nästan otroligt att det händer något på bolagsstämman då Björklöven IF har majoritet på stämman i stället för föreningen.

Någon ny sportchef har inte offentliggjorts och när man tittar på hur msn spelar så saknas till stora dela ett tekniskt kunnande och därför gör man så få mål. Björklöven har saknat lirare och ett dåligt försvarspel där man haft svårt att få pucken ur zon som gett att motståndarna haft lätt att återerövra pucken. Det som hänt detta år på ledarsidan är att sportchefen fick gå men arvet efter honom ligger kvar i form av en spelartrupp. Dåligt försvar ger dåligt anfallsspel och ger inte heller målvakterna en säkerhet. Det är klart att visst saknar man Werner. Nu ska ni slippa läsa fler bloggar om Björklöven detta sorgliga lag som trots allt många köpt biljetter för att se. Det blir spännande att se när publiken blivit less och i den inräknar jag den trogna klacken.

3 kommentarer

 1. gizzo

  Fagervall som varit högst delaktig i alla värvningar, han ska hållas ansvarig! Sen kan man fråga sig styrelsens roll i det hela. Det känns som att det skulle behöva ske förändringar där!

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Styrelsen är inte delaktig när det gäller värvningarna. Det vet jag för jag har suttit i styrelsen. Ansvarig är sportchefen

 2. Kristoffer Grundström

  Jag är lika frustrerad, men jag kommer inte vända ryggen utan rida ut stormen. Med Pär Kentää i föreningen så tror jag att det blir lite annorlunda. Inavlet har inte gjort föreningen mycket gott rent sportsligt på länge.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.