Våldsverkande män inom kultureliten

Våldsverkande män inom kultureliten. Det är inte så länge sedan varje nyhetssändning handlade om kulturprofilen med kopplingar till Svenska akademin där en ledamot var hans fru. Det som förvånade mig mest varför han inte löpte gatlopp av medias aktiviteter. Media mer eller skyddade honom och hans namn trots att han blev anmäld både för våldtäkt och sexuella trakasserier. Efter många och långa dagar avslöjade man till slut hans namn. Jag frågar mig varför inte media avslöjade hans namn tidigare och sa misstänkt för .

Mig hängde Vk ut och påstod att jag kränkt och hetsat mot folkgrupp. Jag hade blivit anmäld av en grupp för en kommentar på en blogg men åklagaren lade ned förundersökningen då det inte fanns någon brottslig handling och de sa även den vars blogg jag kommenterade och som den är ansvarig för bloggen att inte han heller hade gjort någon brottslig handling. Det var ett riktigt drev VK gjorde mot mig och jag hade tänkt anmäla VK just för att man påstod att jag gjort en brottslig handling vilket är straffbart Varför gör media den typen av skillnad. Är de som jobbare med kultur fredade på något sätt medan politiker får man spotta på

Nu har det blossat upp om en kulturarbetare igen som spelar på Dramaten och som misshandlat en artist från Ainbusk Singers och det är han dömd för. Mannen är som sagt dömd för misshandel. Nu ska inte den skådespelare som dömdes för misshandel av Josefin Nilsson inte få fler uppdrag för Dramaten som är den senast nyheten i detta fall. Men varför skyddar media honom trots att han är dömd men det är länge sedan han dömdes för detta brott och det är bra länge sedan denna duktiga kvinnliga artist lämnade livet. Minns jag inte fel har detta kommit i dager tack vare Josefins syster eller drogs igång efter den uppmärksammade SVT-dokumentären Josefin Nilsson  Älska mig för den jag är , där det framkommer hur hon misshandlades av en skådespelare. Inte ens i den dokumentären kom hans namn fram.

Jag själv undrar varför sådana personer som både kulturprofilen och den här skådespelaren inte kan namnges. Man kan säga misstänkt för kulturprofilen men nog hade Josefins sambos namn kunnat avslöjas. Nu slutar Dramaten med det numret han skulle medverka i men i det fallet tycker jag det är svagt av Dramaten att man inte agerat tidigare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.