Stefan Löfven 1 majtalar här i Umeå

Stefan Löfven 1 majtalar här i Umeå. Jag tycker det är intressant att Sveriges Statsminister talar här i Umeå. Jag tror faktiskt att det är första gången en Socialdemokratisk partiordförande och en som samtidigt är statsminister tal här i Umeå. Det blir verkligen en höjdare att höra vad han har att säga. I regel har partiledaren varit endera i Göteborg eller i Stockholm. Jag hade ju fått förtroende tillsammans med ytterligare två personer vara ombud på partiets kongress. Jag tyckte det tal han höll på kongressen när han kommit lite sent på grund av förhandlingar i EU var ett av de bättre talen jag hört någon partiordförande hålla. Det är fritt fram för de som bor i länet att besöka Umeå under 1 maj och delta i demonstrationen. Var vi startar är i Döbelns Park och sedan gå till Rådhustorget där talen kommer att hållas kl 13. Det kommer att framgå i annonsen om exakta tider

Jag tycker det vore på sin plats att vi förutom de teman som är huvudnumret tar upp och visar att vi tycker det är fel den fördelning av driftpengar till underhåll av vägar är orättvis eftersom Västerbotten får minst pengar per kilometer av alla län i hela Sverige. Vi måste få en rättvisare tilldelning för utan bra vägar blir det svårt att utveckla länet eftersom framkomligheten begränsas. Vi har mycket och långa vägar i vårt land och många med liten trafik. Vägarna måste fungera hela året och underhållas så de inte förstörs. Västerbotten behöver en rättvis fördelning av medel och det är endast en S-regering som kan åtgärda detta.

2 kommentarer

  1. Hans

    Hörru du Lennart!

    Du påstår att V-botten får minst pengar/km till vägar av alla län. Innebär det också att V-botten har sämst vägar av alla län? Om så, har du någon opartisk källa på det? Det är så här att naturen och geografiska förhållanden påverkar kostnaden för underhållet av våra vägar och som bekant varierar dessa förutsättningar starkt beroende på var i landet man befinner sig.

    Så Lennart, innan du kräver mer pengar av Trafikverket visa på faktaunderlag som tyder på att mer pengar behövs till vägarna i V-botten. I annat fall framstår dina krav som populism i största allmänhet liksom dina krav på en året-runt-säker förbindelse till Holmön.

    Mvh, Hans

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Faktaunderlaget kan du få genom region västerbotten och även radion har haft upp det. Vi har minst pengar per km väg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.