Nordmaling saknar landsbygdspolitik

Nordmaling saknar landsbygdspolitik. Jag läste i tidningen i början på veckan att Nordmaling ska lägga ned Juliagården i Norrfors och Tobiasgården i Gräsmyr. I Norrfors finns inte så många arbetsplatser det vet jag mycket väl och även Gräsmyr tappar då sin arbetsplatser för kvinnor. Det är en majoritet kvinnor som jobbar på Julagården det vet jag för jag hade en farbror som bott där i många år men som gick bort i januari. Jag har även haft en faster som hade Julagården som sitt hem. Är det centerpartiets politik att omlokalisera till kommunenens centralort? Jag frågar bara.

Jag upplevde att det var en väl fungerande verksamhet som utfördes på Julagården och har svårt att se hur det blir en ekonomisk vinst att flytta alla till Nordmaling och att man ska rymma de patienter som finns i Gräsmyr och Norrfors i Nordmaling. De som kan äldrefrågor har alltid sagt till mig att man ska inte flytta äldre för det är inte bra för deras hälsa. Men det kanske inte är den man bryr sig om. Att flytta alla till Nordmaling gör också att patienterna får mycket svårare att få besök av anhöriga och av vänner som de har. Det har i alla fall varit enkelt för de som lever och bor i Norrforsbygden att besöka Julagården.

Jag har sett i tidningen att kommunen har ekonomiska problem som många andra kommuner det förstår jag men det måste vara det sista man sparar på är de äldre. Jag har inte sett kalkylen på den åtgärd som föreslås men har svårt att se hur man minskar kostnaderna med denna åtgärd, det blir ju inte färre som behöver vård och omsorg. Det blir även en rokad inom personalen med åtgärden då jag tror att alla anställda i Norrfors har lång anställningstid. De kan bli så att många av de som jobbar i Norrfors ska pendla till Nordmaling och jobba där. Jag tycker att det känns som tagit ur luften att de föreslagna åtgärderna minskar ner kostnaderna. Hoppas att man så snart som möjligt visar hur man räknar för blir inte vinsten så stor som man säger har det satt stora spår hos befolkningen. I Norrforsbygden finns många åldringar som kommer att behöva äldreomsorgsboenden och även det måste man ha med i långtidsbudgeten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.