KD:s politik öppnar för sekter

KD:s politik öppnar för sekter. Det menar liberalen Fredrik Malm i en debattartikel i Expressen. Jag är benägen att hålla med honom och så här skriver Omni om detta.

%Ï OPINION Viljan att tillåta hemundervisning av religiösa eller filosofiska skäl är sannolikt mycket liten i Sverige, men det finns ett parti som går mot strömmen: Kristdemokraterna. Det skriver L-ledamoten Fredrik Malm i en debattartikel i Expressen, som tar avstamp i det uppmärksammade fallet med barnen i Ystad som hölls isolerade från omvärlden.

Malm anser att Sverige fortsatt bör ha en mycket restriktiv hållning och är kritisk till hur flera personer inom KD de senaste åren har uttryckt sig i frågan. Bland annat nyvalda EU-parlamentarikern Sara Skyttedal, som i en debattartikel i UNT 2013 konstaterade att formen för utbildning är helt irrelevant .

Även om Kristdemokraterna åberopar föräldrars frihet så är risken stor att detta öppnar för sekter, extremister och kraftigt överbeskyddande föräldrar , skriver han. slut citat Omni.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.