Det finnas gott om pengar hos media

Det finnas gott om pengar hos media. Jag undrar hur mycket pengar man lägger ner för att ha något att skriva om. Jag menar dessa ständiga undersökningar om partisympatierna. Så fort det gjorts en sån undersökning börjar också spekulationerna om än det ena och än det andra. Nu har det varit mycket prat om KD,s ras i undersökningarna och man säger att det beror på Adaktusson röstning i EU parlamentet. Men man ska samtidigt komma ihåg att de nyss haft en kraftig uppgång men de sa aldrig varför. De ligger i alla fall bättre till i valet och det är det som räknas och före detta i opinionsundersökningar sa alla undersökningar att de skulle ramla ur riksdagen.

Nu är det Liberalerna som ligger pyrt till och man spekulerar i att det beror på januariöverenskommelsen. När man tittar på hur det gått för Liberalerna så har man haft en mycket lång utförsbacke. Spekulationerna om varför har varit små, men där är jag helt säker på att det beror på att dr försvann när moderaterna styrde i Alliansen. Jag känner många liberaler som sagt just detta att man försvann under allianstiden, under den tiden låg även KD illa till. Jag tror att när det är så tätt mellan åsikterna och man sa alltid alliansens politik gäller och självklart försvinner intresset för vissa partier. Detta gör att media har ett intresse av dessa undersökningar så de får skriva och spekulera en dem i stället för att skriva om politiken vilket man saknar kompetens om.

Så här ser Opinionen ut enligt SVT/Novus mätning.
Siffrorna visar väljarstöd i procent
med förändringen i procentenheter: Däremot finns inget sagt vilken tid förändringen skett. Jag håller inte reda på när den förra kom.

Vänsterpartiet 9,0 (oför)
Socialdemokraterna 26,7 (+0,8)
Miljöpartiet 5,9 (+0,4)
Centerpartiet 10,1 (+1,4)
Liberalerna 3,6 (-0,5)
Moderaterna 18,8 (+1,1)
Kristdemokraterna 7,7 (-2,3)
Sverigedemokraterna 16,7 (-0,9)
Övriga 1,5 (oför)
Osäkra 4,8 –
Novus har för denna undersökning
intervjuat 2 746 personer under perioden 3-23 juni. Totalt har 5 190 personer sökts via telefon och sms. Själv tycker det är oväntat få som är osäkra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.