Skärpning Länsstyrelsen i Västerbotten

Skärpning Länsstyrelsen i Västerbotten. Länsstyrelsen betedde sig dumt när de krävde mer pengar av regeringen för att klara av Norrbotniabanan. Det blev självklart ett nej för de två tjänster som de tyckte skulle behövas. Det gäller precis som jag sagt tidigare omplanering. Sådana omprioritering är det inte alls ovanligt att man måste göra. Regeringen har ju förlängt förordnande för chefen landshövding Margareta Andersson tidigare riksdagsman för moderaterna. Jag tycker att om inte landshövdingen tar tag i omplaneringen så att Botniabanan byggs som regeringen och länet vill. Byt landshövding som är chef. Staten i denna form får ta ansvar för vad staten säger planera om de två tjänster som det sägs behövs. Sätt krav på länsstyrelsen en gång för alla för de är en myndighet som inte har bråttom för att komma fram. Jag ska inte nämna ett enda projekt som de lägger en massa onödig kraft på. Länsstyrelsen måste bli effektivare och inte bara kräva mer pengar. Det här måste man klara i annat fall får man ta hjälp av Norrbotten. Så här skriver Omni om den viktigaste frågan som gäller framtiden för våra län. Se för fasen till att inte Länsstyrelsen gör att Norrbotniabanan skjuts på framtiden.

%Ï NORRBOTNIABANAN Länsstyrelsen i Västerbotten får nobben av regeringen efter att ha bett om extra pengar för att finansiera nya handläggare för den planerade Norrbotniabanan, skriver Dagens industri.

Länsstyrelsen ville anställa två nya handläggare för att klara handläggningen av alla tillstånd som behövs för projektet. Magdalena Andersson, landshövding i Västerbottens län, konstaterar att beskedet kan göra att bygget tar längre tid.

 Vi kan ju lösa uppdraget inom befintlig ram, men då blir det som vi meddelade Trafikverket: en utdragen lång process. Det här uppfattar jag som att finansdepartementet accepterar det, säger hon till DI. I januari kom S, MP, C och L överens om att påskynda planeringen av Norrbotniabanan. Slut citat Omni.

En sak är klar och det är att regeringen och C och L kom överens om att påskynda planeringen av Norrbotniabanan skulle påskyndas och att landshövdingen har helt fel när hon uppfattar att regeringen mfl accepterat att man tycker att man godkänt att tiden förlängs. Man måste tala om för landshövdingen vad påskynda betyder

En kommentar

  1. Lasse

    Länsstyrelsen lägger ner hur mycket tid och resurser som helst på naturreservat och annat. T.ex dämma in havsvikar där det blir survatten för att småkryp ska frodas istället för att muddra för bättre vattencirkulation.
    Skogsägare får inte avverka.
    Natur och miljöenhetrrna vid lst har vuxit enormt senaste decennierna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.