OECD:s chefsekonom varnar för en chock

OECD:s chefsekonom varnar för en chock. Det gäller ekonomin i Europa där hon även sätter stora tvivel på om EU har någon förmåga att stimulera ekonomin. Hon varnar för ett globalt handelskrig. Den som börjar och ställer till det är Donald Trump och hans syn på frihandel. Man kan fundera mycket på hur den mannen beter sig. Nog borde det vara en större nytta att han lyssnar på sina ekonomer och även de duktiga personer som vet att vi är inne i en miljökris innan han twittrar hela tiden. Han måste väl kunna se hur Alaska håller på att försvinna och de naturkatastrofer som drabbat USA. Man har också konstaterat i Ett media i USA att han är en notorisk lögnare och hur han nu gör rasistiska uttalanden om fyra kvinnliga kongressledamöter. När det gäller OECD har jag citerat en artikel som finns i Omni och den kommer här

%Ï FRIHANDELNS FRAMTID OECD:s chefsekonom Laurence Boone säger i en intervju med Financial Times att det kan komma en ekonomisk chock och att EU:s förmåga att stimulera ekonomin är ett stort frågetecken . Hon varnar EU för att globala handelskrig, som just nu främst utspelar sig mellan USA och Kina, är långt ifrån över.

 Spänningarna har hittills riktats mot Mexiko och Kanada och nu Kina, men det kommer komma till EU förmodligen mot slutet av sommaren, säger hon.
Hon menar att EU:s regeringar har utrymme att stimulera ekonomin och samtidigt har stora behov av offentliga investeringar.
 De kan göra mer. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.