Vuxenvärlden beter sin illa mot Greta Thunberg

Vuxenvärlden beter sin illa mot Greta Thunberg. Hon är idag 16 år och började förra året med att sitta utanför riksdagshuset med ett plakat med orden Skolstrejk för klimatet  Hon har blivit en riktig förespråkare för att politiken måste agera för klimatets skull. Det är inför många stora församlingar hon har blivit inbjuden för att tala och just nu är på väg till USA och FN för att hålla ett tal och ett land till. Hennes mamma är sångerskan Malena Ernman. Hon gör ett utmärkt jobb för miljön och framför sitt budskap på ett sätt som gör att folk lyssnar. För allt utsätts hon mycket för det hon gör främst av klimatförnekare. Jag tycker vi ska vara glad i stället för att djävlas och trakasseras och ifrågasättas. Sverige skulle behöva flera ambassadörer och inte minst världen av hennes kaliber om världen ska lyckas med det klimatmål som man satt upp. Jag tycker hon är fantastisk en duktig och kunnig ambassadör för Sverige och miljön. I Omni fanns nedanstående artikel om Greta

%Ï OPINION Expressens Lars Lindström skriver i en krönika om att de negativa attityder som sprids om klimataktivisten Greta Thunberg samtidigt är ett 100-procentigt erkännande  av henne.
Hon sprider inget hat, fejkar ingenting, hotar ingen, vädjar att vi ska besinna oss. Hon är en god människa, helt enkelt, och dessutom ung tjej och öppen med sin autism, och därmed enligt naturlagarna i sociala medier fritt villebråd. Klappjakten är ömklig att betrakta , skriver han.

På norska NRK skriver samhällsdebattören Paul Omar Lervåg om hur Greta Thunbergs meningsmotståndare använder hennes asperger-diagnos mot henne, en diagnos även han själv har:

Det är på tiden att vi tar tag i fördomarna (…) Om vi ska ha en röst i offentligheten kan vi inte vara rädda för de som sprider fördomar om oss , skriver han. Slut citat och bra analyser

2 kommentarer

  1. Ulf Parde

    Greta har själv gett sig in i vuxenvärlden och skolkat från skolan. Då blir det absurt att ma ninte ska få kritisera henne för att hon är ett ”barn”.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Det är inte för att hon är barn hon kritiserats utan det är för engagemanget i miljöfrågor

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.