IS är inte alls besegrad som många tror

IS är inte alls besegrad som många tror. Det kanske är så i Irak och Syrien men det är många som har överlevt kriget och har flytt. Många IS krigare finns också i olika länder då de kommer från olika håll bland annat Sverige. Enligt FN så förbereder IS attentat i Europa. Trots nederlagen anser man att de fortfarande utgör ett hot. Enligt den här FN rapporten så har man fokuserat på att göra attentat här i Europa. Man har samlat information från olika länders underrättelsetjänster har IS redan särskilda mål i tankarna och att de har börjat placera ut sprängmedel

IS kan enligt rapporten, som samlat
information från olika länders
underrättelsetjänster, redan ha
särskilda mål i åtanke och ha börjat
placera ut sprängmedel. En våg av
attacker kan komma före årets slut. Det kan vara så många som 40000 utländska medborgare som anslöts till IS och kan vara vid liv och många kan även vara på fri fot. Hoppas att säkerhetspoliserna i Europa arbetar tillsammans för att förhindra attentat

2 kommentarer

    • Brorson

      Det gör de säkert, men de går inte omkring med stora skyltar ”Jag är en IS-terrorist”. De har säkert också lärt sig av tidigare misstag att raka av sig skäggen, inte gå för ofta i hemortens moské, att tala perfekt svenska och inte leva på bidrag, hellre ha jobb med dålig lön, men inte arbeta på pizzeria. Och framförallt: att inte vara medlem i Miljöpartiet eller något annat invandrarvänligt parti. Sin hudfärg är det svårt att göra något åt, men IS-rekryterarna kan ju rikta in sig på personer med ett europeiskt utseende, och helst av allt: personer med en svensk släkthistoria under flera generationer bakåt. Varför de inte bör gå för ofta i samma moské är uppenbart. Andra moskébesökare, som är väl förtrogna med sin egen religion och dess alla nyanser, kan ju bli misstänksamma och tipsa Säpo.

      Om du någon gång har undrat varför Säpo är så oerhört väl underrättade om den extrema islamismen i Sverige och andra västländer, så torde förklaringen vara tipsare bland trogna moskébesökare. Vilka dessa är, är naturligtvis ytterst hemligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.