Regnskogen Amazonas brinner upp

Regnskogen Amazonas brinner upp. Det är enligt forskare en fruktansvärd katastrof för hela jordklotet då regnskogen betraktas som jordens lunga. Bränderna är utan all kontroll och regnskogen brinner upp. Man skyller branden i bland på att det tänts på för att öka jordbruksarealen och ibland på urbefolkningen. Den i sin tur blir utan mat då de djur man jagar brinner upp. G7 mötet hade anslagit pengar för att hjälpa Brasilien men den högerledda relegeringen med presidenteden säger nej till hjälp. Så här skriver Omni

%Ï BRÄNDERNA I AMAZONAS Brasilien tackar nej till G7-ländernas löfte om ett hjälppaket på 20 miljoner dollar för att släcka bränderna i Amazonas. Det skriver AFP som hänvisar till den brasilianska nyhetssajten G1 som har pratat med Onyx Lorenzoni, som är president Bolsonaros stabschef.

Vi uppskattar erbjudandet men de resurserna kanske är mer relevanta för att återplantera skogarna i Europa, säger han.

Han ska även ha uppmanat den franske presidenten Emmanuel Macron att ta hand om sitt hem och sina kolonier.  Slut citat

Det verkar som om presidenten vill likna Donald Trump men man blir mörkrädd då man så ett program om honom i SvT i går. Det var en uppvisning o rena gangsterfasoner som visades och vilka typer han hade att göra med när han skaffades sig fastigheter och tomter och skattelindringar. Nu har jag slutat tro på Amerikanska folket som utsett en sådan person till president. Bara lögner och osanningar har han sysslat med både nu och under dåtiden

8 kommentarer

  1. Tomas Johansson

    Bolsonaro reagerar precis som makthavare i sverige när det brinner här.
    Sveaskog, Skogsstyrelsen m fl. vill inte tala om orsaken till att det brinner här.
    Alla utomstående fattar att orsaken här är densamma som i Amazonas.
    Så klaga inte.
    Gör något ät det vansinne som gäller i svenska skogar.
    Dessutom kalavverkas världens skogar med ideologi från SLU Umeå.
    Världens sämsta skogsforskning.
    Tips, se ”Skogsbrändernas tid”. Dokumentär från SVT vetenskap.
    Kanada har skogsforskning.
    De vet varför det brinner i svenska skogar, men det blundar alla makthavarr för här.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag delar inte alls den analys du gör. Västmanland tändes på av en maskin som behandlade marken så den kunde återplanteras och i Högbränna var det tågen som orsakade bränderna. Brasilen bränner för att få fram mera jordbruk och kunna bryta metaller. Vi rör aldrig skog som är bevarandevärd och skogen i Sverige växer mer än det som tas ut.

  2. Olle

    Vikingarna ställde till det bra på Island men nu satsar de stort på återplantering 🙂

    En gång var en fjärdedel av Island täckt av skog, men för 1 100 år sedan kom bebyggare från Norge som tog ved och byggnadsvirke och släppte ut får på bete. Tillsammans med nedfall av vulkanaska och jord­erosion drabbade det skogarna hårt och på 1950-talet täcktes knappt en procent av landet av skog. Nu arbetar många för nya skogar på Island och staten er­bjuder stöd för nyplanteringar. Att plantera skog har blivit en folkrörelse som engagerar skolklasser, men det uttrycks också oro för invasiva arter och en förändrad landskapsbild. Målet är lågt satt. Man talar om att skog återigen ska växa på fem procent av Islands yta.

  3. Brorson

    200 miljoner Skr är en ren förolämpning. Som om Brasilien vore en fattig småstat. Igår lyfte det första JAS E-planet, som Brasilien har köpt från Sverige, från fabriken i Linköping. Enbart det planet är värt mer än vad världens sju rikaste länder har lovat i katastrofhjälp. Vi skulle kanske skänka det planet till Brasilien, så att landet kan använda motsvarande resurser till kampen mot skogsbränderna?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.