Almega och LO skrev en gemensam artikel

Almega och LO skrev en gemensam artikel. Det låter ofattbart men det har faktiskt hänt. Almegas VD Thomas Erséus och LO,s ordf Karl-Petter Thorvaldsson har skrivit en gemensam debattartikel. Till min stora glädje är de inne på samma saker som jag har varit och som jag hade en blogg om igår, nämligen Arbetsmarknadsutbildningar. Så här ser artikeln i Omni ut

”OPINION LO och Almega vill att regeringen satsar på arbetsmarknadsutbildningar. Det skriver Thomas Erséus, vd för Almega, och LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson på DN Debatt och nämner att de ofta inte är överens om hur politik bör utformas .

Regeringen och samarbetspartierna behöver tillföra resurser och skyndsamt öka antalet utbildningsplatser , skriver debattörerna.
De anser också att de som förlorar jobbet ska få möjlighet att uppgradera sina kunskaper eller skolas om.

Nedmonteringen av arbetsmarknadsutbildning och färre utbildningsplatser gynnar ingen. Trenden måste brytas och resurser tillföras , skriver Erséus och Thorwaldsson. Ja det är mycket klokt skrivet och jag har även läst den i DN Debatt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.