Hökarnas hök är nu borta på riktigt

Hökarnas hök är nu borta på riktigt. Donald Trump kickade i går sin säkerhetspolitiske rådgivaren John Bolton. Det var egentligen på tiden att han försvinner från den politiska kartan.Han var säkert beredd att använda militära medel för det var han inne på under sin hos George W Busch. Så här skriver man om honom i Omni

.%Ï TRUMPS TEAM Världen kan andas ut . Så skriver SvD:s Jesper Sundén om beskedet att USA:s nationella säkerhetsrådgivare John Bolton lämnar regeringen. Bolton gjorde sig känd som en förespråkare av militär intervention under sin tid med George W Bush och har inte gjort något för att tvätta bort den stämpeln.

Bolton tycks ha sett sin utnämning som en andra chans att sätta dit dem han betraktar som USA:s fiender  som Iran och Nordkorea , skriver han.
DI:s Frida Wallnor skriver att Boltons uttåg är välkommet, eftersom världen inte behöver mer spänningar.

Som säkerhetsrådgivare har Bolton gått emot Donald Trump på flera områden. Bland annat har han ryktats försöka sabotera Trumps förhandlingar med Nordkorea, skriver Voxs Alex Ward. Den största och mest avgörande schismen kom dock i Iranfrågan, där Bolton förespråkade militär intervention för att få till ett regimskifte, skriver Ward.
Det är precis sådana utrikespolitiska äventyr som Trump kampanjade emot. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.