Det är brist på viss arbetskraft, låt de som fyllt 67 stanna kvar

Det är brist på viss arbetskraft. Det är konstigt men sant trots att arbetslösheten ökar så finns det ett oerhört sug efter folk. Inte minst inom offentlig sektor är det så. Det borde vara en självklarhet att de som fyllt 67 år ska få jobba kvar om de vill och fortfarande ha kvar sin anställning om de behövs. Jag vet många exempel där det slutar på grund av ålder men blir kvar som konsulter. Det här måste offentlig sektor göra något åt så fort som möjligt.

Jag vet också att det finns några som stannat kvar som VD och gör hur bra jobb som helst. I det fallet menar jag självklart Bertil Hammarstedt som har gjort ett kanonjobb inom INAB. Nu är han VD för hamnen och allt går som det ska och han är även med i organisationen för det nya färjan. Jag har jobbat länge med honom och den största fördelen är att han håller den budget som är antagen. Jag vet många andra som stannat kvar om de fått tillåtelse av detta men det finns ett föråldrat system inom kommunen som sätter stopp för detta. Jag hoppas att Timas Wennström tar tag i detta så vi inte missar den kompetens som finns hos många äldre och som hjärna jobbat kvar

2 kommentarer

  1. Gunnar

    Håller ej med. Jobbat själv inom offentlig sektor. Många som passerade 60 år var redan då på gränsen till gaggighet och man tyckte det var skönt att bli av med dessa.Möjligt att konsultarbete är ett alternativ för kraven är låga på konsulter. Tack för ordet!

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Då har du och jag helt olika uppfattningar. Det andra alternativet är att du är på en konstig arbetsplats. Det tredje är att du gillar inte de som är duktigare än dig själv och tycker det är viktigt att man håller tider. Jag har jobbat som isoleringsmontör och där var de äldre minst lika duktig som jag och bättre på att planera jobbet. Jag har haft goda erfarenheter av de som är över 67 år och den byggledare vi har på INAB den kompetensen har få inom hela byggsektorn. Jag tror ärligt talat att du vet inte vad du pratar om

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.